Arriba l’estiu i amb el bon temps, a qui no li ve de gust una remullada? Però quan anem a la platja amb la família o els amics també necessitem unes garanties de seguretat. Són prou segures? Hi ha suficients socorristes a les platges? “N’hi ha però en falten”. Així de contundent ho expliquen des de la plataforma SOS Socorristes que exposen que la seva contractació depèn dels pressupostos dels ajuntaments.

“Si no hi ha diners, es redueix el servei”. D’aquesta manera, detallen que no es d’estranyar que algunes platges deixin de tenir aquest servei de salvament a partir de les cinc o sis de la tarda. “No hi ha una llei que reguli això”, i afegeixen que són els ajuntaments “en funció dels recursos, els que posen els socorristes”.

Des de la plataforma han insistit en la necessitat d’elaborar una nova regulació que “vetlli pels ciutadans i professionals del sector”. Entre les reivindicacions que demanen, destaca la millora de condicions laborals pel personal. “Fins ara es regien per convenis de piscines o privats, i som diferents”. El que de moment s’ha aconseguit, segons exposen, és deixar de banda el conveni estatal i regir-se per l’autonòmic. “Això ha permès que es pugui cobrar fins a 1.200 euros per 40 hores setmanals”.

Segons detalla, estan al sac d’esports i reivindiquen que són sanitat: “Hauríem d’estar a Interior, som seguretat”, exposen.  A més, asseguren que tampoc no existeix un decret de regulació de les platges. “Només tenen decrets i són propis a les Illes Balears (2003) i Canàries (2018)”, exposen.

Segons expliquen, hi ha ciutats amb més i menys problemes. “Barcelona no té problema, altres llocs com Lloret o Tossa tampoc”, informa. “A Tarragona no hi ha diners. A nivell econòmic és la pitjor zona”, ressalten.