Què està passant aquest 27 d’octubre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

Sisè aniversari de la DUI: Puigdemont no hi renuncia

Avui fa sis anys que el Parlament va proclamar la declaració unilateral d'independència de Catalunya i Carles Puigdemont ha volgut recordar que el seu partit “ni ha renunciat ni hi renunciarà”. També ha fet una crida a “no desconstruir el que es va començar a bastir ara fa sis anys” i aplegar-se en una única estratègia. 

Nova incursió terrestre d'Israel al nord de la franja de Gaza

Les forces armades d'Israel tornen a fer una incursió a petita escala al nord de la franja de Gaza. Menys de 24 hores després de la primera, les tropes israelianes asseguren que ara han colpejat "dotzenes" d'objectius de Hamàs, com llançadores antitancs, un centre d'operacions i altres de control del grup. 

Màxim històric de malalties de transmissió sexual a Europa

Màxim històric de malalties de transmissió sexual a Europa. Això ho constata un equip de metges de l'Hospital Trias i Pujol. En concret, a Catalunya, en els últims 10 anys s’han multiplicat per entre 5 i 10 les infeccions bacterianes. Especialment, la gonorrea, la sífilis i el VIH. 

Sol i fresca de cara al cap de setmana

Aquest divendres farà sol a tot Catalunya amb vent de ponent i temperatures més baixes. A la tarda, no es descarten plugims al Pirineu i al nord de les comarques de Girona. De cara al cap de setmana, s’espera que sigui assolellat amb temperatures suaus i alguns intervals de núvols. I recordeu: la nit de dissabte a diumenge toca canviar l’hora! 

Fer panellets a casa serà un 12,3% més car que l'any passat 

I si aquest cap de setmana el voleu aprofitar per fer panellets a casa, atenció: serà un 12,3% més car fer-los respecte a l’any passat. Fer panellets per a entre quatre i sis persones té un cost de 19 euros. Això es deu a l’augment dels preus dels ingredients, especialment del moniato, la confitura i el sucre.