Sembla que l'entrada d'Israel a la Franja de Gaza podria ser més a prop. L'exèrcit d'Israel ha fet una breu incursió nocturna amb tancs al nord de la Franja de Gaza previ a "pròximes etapes del combat" contra el grup islamista Hamàs. Així ho ha informat un portaveu castrense aquest dijous, un dia després que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, reafirmés que les seves tropes faran una "intervenció terrestre" a l'enclavament palestí.

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte, atacs i l'ajuda humanitària a Gaza
 

"Durant la nit, les Forces de Defensa d'Israel van dur a terme una incursió selectiva utilitzant tancs al nord de la Franja de Gaza, com a part dels preparatius per a les pròximes etapes del combat", ha indicat el portaveu militar.

Des que Israel va declarar la guerra contra Hamàs el 7 d'octubre, després d'un atac massiu del grup islamista, les tropes israelianes ja han fet breus incursions terrestres al nord de la Franja, mentre sostenen els seus constants bombardejos.

Incursió terrestre "relativament gran"

L'informe l'ha descrit com una incursió terrestre “relativament gran”, suggerint que era la incursió més gran des que Israel va començar a concentrar forces fora de l'enclavament abans d'una invasió planificada a gran escala.

Tancs i vehicles d'infanteria van atacar "nombroses cèl·lules terroristes de Hamàs, infraestructura i llocs de llançament de míssils antitanc" durant tota la nit de dimecres abans de sortir de Gaza i tornar a Israel, segons ha informat el Jerusalem Post, citant la ràdio de l'exèrcit.

Les tropes esperen concentrades a la frontera

Malgrat aquesta petita incursió, tancs i tropes israelianes estan concentrats a la frontera amb Gaza esperant ordres, segons ha destacat també Reuters. Cal recordar que Israel ha cridat a files 360.000 reservistes.

La pressió internacional està creixent per endarrerir qualsevol invasió de Gaza, sobretot pels ostatges que Hamàs té dins el territori. Més de la meitat dels 220 ostatges que es calcula que estan sota el poder de Hamàs tenen passaports estrangers de 25 països diferents, ha destacat el govern israelià. Es creu que molts tenen doble nacionalitat israeliana.