Els estudiants que s'han presentat a les proves d'accés a la universitat del País Valencià han hagut de fer una dissertació filosòfica d'alta volada per contestar una de les preguntes de la prova de castellà. I sobre una qüestió que no haurà deixat ningú indiferent: que vol dir ser patriota?

Què és per vostè ser patriota?

A l'examen de llengua castellana els estudiants valencians es van trobar amb un text del periodista d'Antena 3 Vicente Vallés, al voltant del qual havien de contestar diverses preguntes. La més complicada, sense dubte "què és per vostè ser patriota?". Els alumnes havien de desenvolupar una redacció d'entre 200 i 300 paraules, la qual valia 2 punts.

Patriota selectivitat. PNG

Pregunta de l'examen de Selectivitat de llengua castellana del País Valencià

El text de Vicente Vallés, publicat incialment al diari La Razón, recull a la figura del periodista republicà Chaves Nogales, a partir de la qual fa una crítica als "extremismes d'esquerres i de dretes". Així mateix, assegura que els postulats moderats, que identifica amb la defensa de la Transició, "són assenyalats pels nous inquisidors". "Perquè es menysprea i es persegueix el moderat i només s'accepta l'adhesió indestructible, sigui per convenciment fanàtic o per por. Això va ser el que va obligar a sortir del seu país a tants espanyols", diu en referència a l'exili posterior a la Guerra Civil.

 

Xifres rècord al País Valencià

A diferència dels exàmens a Catalunya, on encara queden dos dies de proves, la Selectivitat al País Valencià només s'ha allargat tres dies i tenia el seu punt final en la jornada d'avui. A més, ha estat l'EBAU amb més estudiants inscrits en els últims onze anys, amb un total de 24.557 persones registrades per prendre part en les proves.

A Catalunya, 39.775 estudiants s'han matriculat a les proves d'accés a la universitat (PAU). La xifra, però, suposa una lleugera caiguda en els inscrits respecte a l'any passat, quan es va assolir un rècord d'alumnes matriculats, en aconseguir 39.904 inscripcions. Les proves van començar amb polèmica després que el TSJC exigís no prioritzar els exàmens en català.

 

 

Imatge principal, alumnes participen en les proves de Selectivitat / ACN