De plàstic n’hi ha a tot arreu. I reduir-ne el seu ús no és una tasca fàcil, sobretot perquè sembla que el món encara no està pensat per a això. Malgrat tot, sempre hi ha alguns trucs i consells per tal d’intentar-ho fer.

Des de Friends of the Earth, recullen el cas de la Bettina, mare de dos fills, que explica que reduir el consum del plàstic no va produir-se per complet de la nit al dia. I subratlla que, la tasca més difícil, ha estat conviure amb dos nens petits de 5 i 2 anys. Encara que sigui quelcom complicat, constata que reduir-lo és possible. La web britànica recorda que només el 9% dels plàstics usats s’han reciclat.

El primer que va fer la Bettina, explica a través del portal, és reduir l’ús del plàstic amb snacks. Reduir el plàstic a la cuina tampoc és una tasca fàcil. Però com a alternativa, s’insisteix en fer servir embolcalls de tela per guardar i transportar entrepans o fruita. També fa referència a reomplir ampolles d’aigua, pots de cafè i sucs.

plats unsplash

A més, també explica que quan cuina, intenta no emmagatzemar-ho en bols de plàstic i fer servir, per exemple, carmanyoles de vidre. D’aquesta manera, insisteix que els nens a casa mengen amb coberts d’acer inoxidable i tenen plats i gots de ceràmica, no de plàstic. En cas que es tingui por per si es trenca, recomana comprar plats de bambú o acer inoxidable.

És possible reduir el plàstic de les joguines?

Moltes de les joguines destinades als infants són de plàstic. Malgrat tot, cada vegada es poden trobar més joguines de fusta. La Bettina recorda que aquesta tasca era més fàcil quan eren més petits perquè ara que són més grans també volen jugar amb els Playmobil i Lego.

playmobil unsplash

Així, assegura que ha instaurat una nova norma a casa: no comprar més joguines noves de plàstic. Per aquesta raó, des del portal britànic recomanen adquirir joguines de segona mà.

A més a més, enlloc de comprar retoladors intenta que els nens pintin i dibuixin amb llapis de fusta, que assenyala que no contenen plàstic.

llapis fusta unsplash

Per altra banda, per Nadal, amb la família estan intentant fer regals basats en experiències i no pas tantes coses materials. Per exemple, una entrada al teatre o un espectacle.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
jardi unsplash
MEDI AMBIENT Consells per reduir el plàstic al jardí Anna Solé Sans
cuina unsplash
Medi ambient Consells per reduir el plàstic a la cuina Anna Solé Sans
lavabos unsplash
Medi ambient Consells per reduir el plàstic als lavabos Anna Solé Sans