Quan es pensa en la cuina, costa d’imaginar-la sense residus plàstics: envasos, brics, ampolles i altres. La tasca de reduir els plàstics a la cuina no és pas fàcil. Però sempre es poden trobar alternatives més sostenibles per tal d'intentar, com a mínim, limitar la quantitat de plàstics que generem. Segons el portal britànic Friends of the Earthnomés el 9% dels plàstics usats s’han reciclat

Des de la xarxa internacional d'organitzacions mediambientals han demanat consells a la bloguera britànica Wendy Graham per tal de trobar algunes solucions pràctiques. Ella detalla que és gairebé impossible no platejar-se comprar sabó per rentar els plats. Però els plats es poden rentar o bé manualment o bé al rentaplats. Si ens decantem per la primera opció, comenta que una de les maneres més senzilles és anar reomplint l’envàs inicial de sabó a les diferents botigues que venen a granel aquest tipus de productes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Zero Waste Collective (@zero.waste.collective) on

I és que comprar a granel no és nou. No és estrany veure botigues que permeten comprar pasta a pes, arròs, llegums i fruits secs. Aquest és un dels altres consells per tal de reduir el plàstic i comprar-ho directament a les botigues i sense envàs per, posteriorment, emmagatzemar-ho en pots o carmanyoles. Igual que podem comprar menjar, també s'hi poden trobar productes de neteja sota aquest concepte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Zero Waste Collective (@zero.waste.collective) on

Els plats, però, no es poden netejar només amb sabó. Calen unes esponges o bé fregalls perquè quedi net. Per aquest motiu Graham recomana raspalls de fusta que, segons diu, són una bona alternativa, als de plàstic. N’hi ha, segons exposa, que es poden canviar el capçal. Tot i això, si el que ens agrada són les esponges, des Friends of the Earth recorden que hi ha diverses esponges lliures de plàstic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by БАГАТОРАЗОВІ МІШЕЧКИ & ШОПЕРИ (@green_elvis_ua) on

I què fem amb el paper d'alumini o el film transparent? La bloguera recomana fer servir un embolcall de roba, que assegura que van bé per mantenir el menjar en bon estat.

A més a més, per eliminar completament el plàstic de la cuina, també es recomana fer servir utensilis de fusta, per exemple, i deixar de banda els que contenen plàstic, que es fan malbé abans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Zero Waste Collective (@zero.waste.collective) on

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat