Després de mesos d'estudi i preparació durant l'estiu, la Selectivitat 2023 per fi ha començat aquest dimarts 5 de setembre a Catalunya, i un grapat d'estudiants de tot el país comencen a fer els exàmens que determinaran el seu pas per la universitat i el seu futur acadèmic. Si ets un d'ells i et preguntes quan sortiran les notes de la selectivitat de setembre de Catalunya i quan podràs saber si entres o no a la carrera que desitges, El Nacional.cat t'explica detalladament a continuació. 

📝 Exàmens Selectivitat 2023 setembre en PDF: Correccions, respostes i solucions
 

🗓️ Selectivitat 2023 setembre a Catalunya: horaris, dies i exàmens de les PAU
 

Quan surten les notes?

Les notes de la selectivitat es publicaran dilluns 18 de setembre. Ara bé, com ja ha passat altres anys, podria ser que els estudiants poguessin consultar els resultats de les PAU el dia abans. Els estudiants podran consultar les qualificacions dels exàmens al Portal d’accés a la universitat habilitat, introduint les seves dades personals i la contrasenya que ja coneixen. D'altra banda, la preinscripció universitària comença el 19 i 20 de setembre i la primera assignació de places és el 26 de setembre. 

Com reclamar la nota de la Selectivitat si suspens?

Si no estàs d'acord amb la puntuació obtinguda en una o diverses matèries de la Selectivitat, i consideres que s'han aplicat de manera incorrecta els criteris d'avaluació, pots demanar una revisió o una nova correcció. Aquestes sol·licituds es fan a través del portal d'accés a la universitat en els terminis establerts per la Generalitat. Els sistemes de revisió i de nova correcció són excloents en la mateixa matèria, és a dir, si demanes la verificació d'un examen, no es pot demanar una nova correcció d'aquest. En canvi, sí que es pot sol·licitar la verificació d'una matèria i una nova correcció d'una altra diferent.