Després de la publicació de les notes de tall 2022 i pendents de la primera assignació (i de la segona assignació), tothom es pregunta com es fa el càlcul de la nota de tall per saber si podem accedir al grau que volíem. Amb la preinscripció universitària 2022 ja oberta, així com les llistes provisionals, des d'ElNacional.cat us ajudem amb la nostra calculadora de les notes de tall 2022-23 per encarar amb ganes la matriculació universitària.


❗ Notes de tall 2022-23 a Catalunya en PDF: Totes les notes dels graus universitaris
 

🔝 Física, Matemàtiques i Medicina, els graus amb les notes de tall 2022 més altes a Catalunya
 

L'objectiu de la calculadora és simular notes de tallperquè et puguis orientar segons com t'hagin anat els exàmens i proves de la Selectivitat 2022.

Quan surten les notes de tall 2022-23?

Les notes de tall 2022-23 es publicaran després de conèixer les notes de la Selectivitat. Cada alumne tindrà accés a cadascuna de les notes dels exàmens i, al cap d'uns dies, el departament d'Educació publicarà la relació de notes segons el grau universitari i el centre. Aquestes notes de tall marcaran qui pot accedir i qui no als estudis l'any vinent. Segurament estaran disponibles a mitjans de juliol.

Com calcular la nota de tall?

La nota de tall és la darrera que marca l'últim alumne que pot accedir a un grau universitari. Per tant, tot aquell que tingui una nota superior i hagi demanat accedir en aquells estudis a aquella universitat, podrà accedir-hi. La nota d'admissió pot anar dels 5 als 14 punts i es calcula a través de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i la nota dels exàmens de selectivitat. A la nostra calculadora de la Selectivitat, trobaràs ja aplicada aquesta fórmula:

  • 60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu
  • 40 % de la nota de la fase general de la selectivitat
  • La diferència dels 10 als 14 punts s'aconsegueix a través de dos exàmens de matèries específiques que, segons grau universitari, ponderen la nota amb 0,1 o 0,2.