La Selectivitat 2023 ja ha començat la seva segona convocatòria i els nervis estan a flor de pell. Les proves d'accés a la universitat (PAU) de Catalunya seran els dies 5, 6 i 7 de setembre de 2023, però una de les qüestions que més inquieta els estudiants és com calcular la nota de tall per saber si tenim opcions per accedir al grau que volíem. Les notes oficials de la Selectivitat es podran consultar a través d'internet a partir del dia 18 de setembre, però de moment, des d'ElNacional.cat us ajudem amb la nostra calculadora de les notes de tall 2023-24 per encarar amb ganes les proves de les PAU.

📝 Selectivitat 2023 setembre a Catalunya: horaris, dies i exàmens de les PAU
 

🗓️ Exàmens Selectivitat 2023 setembre en PDF: Correccions, respostes i solucions
 

L'objectiu de la calculadora és simular notes de tall perquè et puguis orientar segons com t'hagin anat els exàmens i proves de la Selectivitat 2023.

Com calcular la nota de tall 2023?

La nota de tall és la darrera que marca l'últim alumne que pot accedir a un grau universitari. Per tant, tot aquell que tingui una nota superior i hagi demanat accedir en aquells estudis a aquella universitat, podrà accedir-hi. La nota d'admissió pot anar dels 5 als 14 punts i es calcula a través de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu i la nota dels exàmens de selectivitat. A la nostra calculadora de la Selectivitat, trobaràs ja aplicada aquesta fórmula:

  • 60 % de la nota mitjana de batxillerat o cicle formatiu
  • 40 % de la nota de la fase general de la selectivitat
  • La diferència dels 10 als 14 punts s'aconsegueix a través de dos exàmens de matèries específiques que, segons grau universitari, ponderen la nota amb 0,1 o 0,2.

Calculadora de la Selectivitat 2023