La Guàrdia Urbana investiga per robatori el conductor del patinet elèctric que circulava a més de 60 quilòmetres per hora per la Diagonal. El jove -veí de Barcelona- hauria demanat a la botiga emportar-se l'aparell per provar-lo abans de la compra i no l'hauria tornat. A canvi del préstec, el noi hauria deixat el seu DNI a l'establiment, fet que hauria permès a la policia localitzar-lo ràpidament. Aquest cas seria la segona vegada que el jove utilitza la mateixa estratègia per apropiar-se d'un patinet. L'últim cop hauria tornat l'aparell passades vàries hores després del préstec.

El jove va ser identificat i multat per la policia aquest dijous per conduir el patinet en una via prohibida i per portar un passatger quan no era permès ni la pròpia circulació de l'aparell per la calçada. A través de Twitter, la policia va explicar que la col·laboració ciutadana va ser clau per tal de poder localitzar el noi, que anava pel mig de la Diagonal i acompanyat d'una noia, ambdós sense casc. 

La investigació continua oberta per tal de poder identificar el conductor del taxi que va captar les imatges, que circulava a una velocitat gairebé 30 quilòmetres per hora superior a la permesa i que va enregistrar la parella amb el mòbil mentre els avançava amb el vehicle.

Els fets es van produir aquest dimarts, quan diversos usuaris de Twitter es van fer ressò d'uns joves que travessaven aquesta artèria barcelonina sobre l'aparell de dues rodes, sense casc i pel mig de la calçada. A l'altura de l'Illa Diagonal, un taxista ―que anava almenys a la mateixa velocitat― va enregistrar la parella amb el mòbil. La velocitat màxima en aquest punt és de 50 quilòmetres per hora, de manera que tant el taxi com el patinet elèctric superaven el límit en 10 o 20 quilòmetres per hora.