Una parella ha estat enxampada mentre anava en patinet elèctric a més de 60 quilòmetres per hora per un carril de la Diagonal. Els fets es van produir aquest dimarts, quan diversos usuaris de Twitter es van fer ressò d'uns joves que travessaven aquesta artèria barcelonina sobre l'aparell de dues rodes, sense casc i pel mig de la calçada.

A l'altura de l'Illa Diagonal, un taxista ―que anava a la mateixa velocitat― va enregistrar la parella amb el mòbil mentre els avançava amb el vehicle. La velocitat màxima en aquest punt és de 50 quilòmetres per hora, de manera que tant el taxi com el patinet elèctric superaven el límit en 10 o 20 quilòmetres per hora.

La normativa

Els comentaris demanant sancions tant per al taxista com per als joves no s'han fet esperar. La normativa sobre patinets elèctrics i segways ―considerats vehicles de mobilitat personal (VMP)― només els permet circular a un màxim de 30 quilòmetres per hora i per carrers de límit 30 d'un sol carril. En cas de tractar-se d'una via més gran, com per exemple la Diagonal, on han estat enxampats els infractors, els aparells estan obligats a circular pel carril bici habilitat, sigui a la vorera o a la calçada.

Les multes que contempla la normativa són de fins a 100 euros en les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros en les de caràcter greu i de fins a 500 euros en les de caràcter molt greu.