La Guàrdia Urbana ha identificat i multat el conductor del patinet que circulava a més de 60 quilòmetres per hora per la Diagonal. A través de Twitter, la policia ha explicat que la col·laboració ciutadana ha estat clau per tal de poder localitzar el jove, que anava pel mig de la calçada i acompanyat d'una noia, ambdós sense casc. La investigació continua oberta per tal de poder identificar el conductor del taxi que va captar les imatges, que circulava a una velocitat gairebé 30 quilòmetres per hora superior a la permesa i que va enregistrar la parella amb el mòbil mentre els avançava amb el vehicle.

Els fets es van produir aquest dimarts, quan diversos usuaris de Twitter es van fer ressò d'uns joves que travessaven aquesta artèria barcelonina sobre l'aparell de dues rodes, sense casc i pel mig de la calçada. A l'altura de l'Illa Diagonal, un taxista ―que anava almenys a la mateixa velocitat― va enregistrar la parella amb el mòbil. La velocitat màxima en aquest punt és de 50 quilòmetres per hora, de manera que tant el taxi com el patinet elèctric superaven el límit en 10 o 20 quilòmetres per hora.

La normativa sobre patinets elèctrics i segways ―considerats vehicles de mobilitat personal (VMP)― només els permet circular a un màxim de 30 quilòmetres per hora i per carrers de límit 30 d'un sol carril. En cas de tractar-se d'una via més gran, com per exemple la Diagonal, on han estat enxampats els infractors, els aparells estan obligats a circular pel carril bici habilitat, sigui a la vorera o a la calçada.

Les multes que contempla la normativa són de fins a 100 euros en les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros en les de caràcter greu i de fins a 500 euros en les de caràcter molt greu.