L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha tornat a demanar via Twitter el confinament domiciliari de la comarca del Segrià i ha explicat els motius que justificarien aquesta mesura. Fent-se ressò dels dubtes que va expressar en roda de premsa el cap de la recentment creada unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, sobre els beneficis de tornar a tancar la població a casa, Mitjà ha advertit: "A Anglaterra (Leicester) i a Alemania (Gütersloh) ja ho han fet".

Tanmateix, Mitjà ha proposat algunes novetats per aquest nou confinament respecte el que es va viure els passats mesos de març, abril i maig: "El confinament domiciliari restringit a barris o codis postals és una eina molt eficaç per controlar un brot".

L'investigador de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha argumentat que el confinament és necessari "a falta d'altres eines" com "l'alta capacitat de PCR o rastreig bluetooth de contactes". "Caldrà fer confinaments locals i limitats en el temps per controlar els rebrots", ha reivindicat.

Respecte els dubtes de Mendioroz sobre el confinament, Mitjà ha reconegut que "té costos, però sempre seran inferiors als seus beneficis". "Cal apel·lar la responsabilitat de tothom", ha instat. En aquest sentit, Mitjà ha posat com exemple el cas de Leicester (Regne Unit). "A Leicester (amb 330.000 habitants) hi ha hagut 450 casos en una setmana i s'ha decretat el confinament. El Segrià amb més de 500 casos en una setmana, encara no", ha lamentat.

El doctor Mendioroz va recordar que el confinament domiciliari de la població, a més dels perjudicis econòmics i socials, també provocava efectes adversos en la salut mental de les persones.

Per últim, Mijtà ha assegurat que "cal fer un testeig massiu de persones d'alt risc de transmetre i/o adquirir la infecció, que viuen amuntegades, o que tenen contacte amb persones vulnerables", en referència als temporers o altres treballadors que estan exposats al virus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat