Oriol Mitjà, metge especialista en malalties infeccioses de l'hospital Germans Trias, ha carregat amb duresa aquest dijous contra el Govern i la classe política per la gestió que s'ha fet i s'està fent de la pandèmia del coronavirus. En declaracions al Planta Baixa de TV3, Mitjà ha lamentat que l'executiu català hagi desatès algunes de les seves recomanacions i hagin regnat els "partidismes" i la "incompetència".

"Des de les cúpules directives hi ha hagut batalles partidistes i no hi ha hagut preparació suficient. Moltes morts s'hagueren pogut evitar", ha dit amb contundència. En aquest sentit, l'expert ha dit que "les persones que han estat al capdavant han estat perillosament incompetents i no hauríem de permetre que en unes eleccions mantinguessin el seu lloc de treball".

En concret, Mitjà ha disparat directament contra la consellera de Salut, Alba Vergés, que assegura que no està preparada: "A la consellera Vergés li falten coneixements en medicina i en salut pública i li falta la humilitat per escoltar els experts que en saben".

A favor de les noves mesures

Per contra, Mitjà ha assegurat que està d'acord amb les noves restriccions imposades a partir de demà per la Generalitat i les ha titllat de "necessàries". "Estem tenint 2.000 casos i 20 morts al dia. És preocupant i és molt encertat que s'hagin engegat mesures restrictives per controlar el progrés de la incidència", ha afirmat. 

En aquest context, el doctor ha demanat que es prioritzin les residències, ja que considera que "és el primer pas de qualsevol estratègia si es volen salvar vides".