Enrenou al Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, per l’escorcoll d’un pis on vivia un home que la Guàrdia Civil ha detingut a l’Aragó i que, presumptament, està relacionat amb el terrorisme gihadista, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Agents fortament armats han pres el centre del poble, a la plaça del Mercadal, i han acordonat la zona, generant una gran expectació al municipi.

Escorcoll al centre del Pont de Suert

Després de la detenció en un poble de l'Aragó, els agents de la Guàrdia Civil, amb efectius de grups antiterroristes i d’assalt, com el GAR, el Grupo de Acción Rápida, han escorcollat la casa d’aquest home, al Pont de Suert. Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat que es tracta d’una detenció relacionada amb el terrorisme gihadista, però no han donat més detalls de l’operatiu, tampoc de l’edat i la nacionalitat del detingut.

La policia ha escorcollat un pis d'un dels bloc del centre del municipi, on vivia, de lloguer, el detingut amb la seva mare. Fonts municipals asseguren que no tenen més informació de l'operatiu que han iniciat aquest vespre una trentena d'agents de la Guàrdia Civil al centre del poble. Tampoc els veïns del Pont de Suert han pogut donar massa informació sobre l'home arrestat per ordre de l'Audiència Nacional.

Tampoc s'ha pogut saber si durant l'escorcoll, que com la detenció, l'ha ordenat l'Audiència Nacional, i que ha arrencat quan faltaven pocs minuts per les vuit del vespre i s'ha allargat fins, com a mínim, les onze de la nit, s'ha pogut trobar el que els agents especialistes en la guerra contra el terrorisme islamista buscaven. Tot el centre del municipi ha quedat acordonat per agents armats, sense que els veïns de la zona poguessin accedir-hi.

S'espera que durant aquest dimarts al matí la Guàrdia Civil doni detalls d'aquesta operació antiterrorista, si a més de l'home detingut a l'Aragó s'ha arrestat més persones i quins delictes imputen al detingut.

Més operacions antiterroristes a Catalunya

A més d’aquesta operació d’avui a l’Alta Ribagorça, les brigades antiterroristes dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil fan de manera regular batudes contra gihadistes a casa nostra. Fa poques setmanes la Policia Nacional va detenir a Mataró un home que després d’haver estat a Síria i haver rebut instrucció militar, que havia retornat. També al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, els Mossos van detenir abans de l’estiu dos homes que s’havien autoradicalitzat i que volien marxar cap a la zona de conflicte, però abans, cometre un atemptat a Catalunya. Tenia la mateixa intenció un presumpte gihadista detingut també pels Mossos a Empuriabrava.