Menjar fruites i verdures és sexi. Així ho estableix el president de l'organització de We're Smart World, Frank Fol, la referència mundial de la cuina basada en fruites i verdures, que tot just aquest dilluns ha donat a conèixer els millors restaurants del món en aquesta categoria. 

El restaurant La Distillerie, a Luxemburg, ha guanyat el premi We're Smart al millor restaurant de verdures del món, un premi que ha aconseguit per segon any consecutiu. "És la motivació perfecta per a seguir treballant en l'àmbit gastronòmic de les fruites i verdures. A més, m'agradaria donar les gràcies a tot l'equip perquè si no, no hauria arribat fins aquí", ha destacat el xef René Mathieu, al capdavant del restaurant. 

El xef català Xavier Pellicer, al capdavant del seu propi restaurant, va obtenir aquest reconeixement durant els anys 2018 i 2019, fet que va portar-lo a aconseguir el títol de We're Smart Plant-Based Untouchable, que també ha obtingut aquest 2021. D'aquesta manera, el català continua sent un referent de la gastronomia basada en fruites i verdures. 

"Aquesta distinció suposa un gran reconeixement per a tot el meu equip. Després d'haver guanyat el premi al Millor Restaurant de Verdures del món durant dos anys seguits, és una sorpresa molt gran saber que em consideren un referent en aquest àmbit", ha comentat Pellicer.

El que va començar com una tasca més introspectiva s'ha acabat convertint en una energia i conjunt de forces que Pellicer trasllada als seus plats. Així ho explicava el mateix xef aquest cap de setmana en una entrevista a ElNacional.cat. "El 2012, després de la mort de Santi Santamaria vaig reconnectar molt amb el món rural més vegetal que havíem treballat feia anys a Can Fabes i això va ser una mica el detonant perquè t’enganxes a aquest vessant. Tanmateix tenia un altre pes, una situació que necessitava fer una mica de tranquil·litat i a través de la medicina hindú i del que representa el menjar vegetarià o amb més vegetals em va donar el clic per fer aquest canvi i endinsar-me en aquest món vegetal. Primera experiència amb una dieta que vaig fer. Em va obrir els ulls perquè té més complexitat i es podria desenvolupar més. No vaig fer-ho per ser oportunista ni voler aprofitar un espai sinó que va ser una necessitat personal que es va aplicar al món professional".

Per altra banda, el xef valencià Ricard Carmena ha entrat aquest any al top 10 mundial de restaurants de fruites i verdures i ha guanyat el We are Smart Discovery Award a Espanya. El restaurant, que porta el mateix nom que el del xef, s'ha posicionat per davant d'altres restaurants de Madrid: Floren Domezain i Huerta de Carabana.

Les protagonistes son les verdures

Tots hem de menjar més fruites i verdures i el fet que cada vegada més xefs s'hi animin és un fet sexi. Sobre el concepte en parlava el promotor de la Guia Verda We Are Smart, Frank Fol, aquest cap de setmana en una entrevista a ElNacional.cat. 

En aquest sentit, Fol ha exposat que cada vegada "podem observar un nombre creixent de xefs que descobreixen les possibilitats culinàries i els beneficis ecològics que ofereixen les fruites i les verdures, a més d'incloure-les al menú amb un gran mestratge", ha destacat després de conèixer-se els premis. "A la Guia Verda, enguany, hi podem trobar més de 1.000 restaurants, repartits per 46 països".

Top 10 dels millors restaurants de verdures d'Espanya

  1. Xavier Pellicer - Healthy Kitchen, Barcelona

  2. Ricard Camarena, València

  3. El Punto Verde, Barcelona

  4. El Invernadero, Madrid

  5. La Salita, València

  6. Gatblau, Barcelona

  7. Azurmendi, Larrabetzy

  8. La Bien Aparecida, Madrid

  9. Hoja Santa, Barcelona

  10. Uma, Barcelona

 

 

Imatge principal: fruites i verdures tallades i preparades per cuinar / Unsplash