El titular de jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha citat com a investigats quatre empresaris que van fabricar i van distribuir publicitat del referèndum el proper 7 de març. 

Els empresaris, que ja van ser citats a declarar com a investigats davant de la Guàrdia Civil pels delictes de desobediència i malversació, formen part de la llarga llista d'investigats pel jutge del 13, que investiga els preparatius de l'1 d'octubre.

cartells referèndum Guàrdia Civil

La publicitat requisada per la Guàrdia Civil els dies previs a l'1-O / Guàrdia Civil

La publicitat de l'1 d'octubre va ser, segons apunten els indicis, elaborada i distribuïda pels empresaris José Oriol González, Sergi Bellido, Sergi Aymerich i Ricardo Martí. L'esmentada propaganda constava de díptics i fullets dedicats a la campanya del referèndum sobre la independència. Una campanya de publicitat que per cert va ser intervinguda per la mateixa Guàrdia Civil.

El 17 de setembre, dues setmanes abans de la votació, el cos policial espanyol va requisar 1,3 milions de cartells, díptics i fullets a Montcada i Reixac. Entre el motí de la Guàrdia Civil es van trobar 370.000 díptics amb el logotip de la Generalitat, corresponents a la campanya oficial; als quals cal afegir 700.000 fullets informatius promovent el 'sí' a la independència, uns altres 130.000 cartells de menor mida del mateix tipus i 138.000 cartells per a la campanya de la CUP.