Instagram estudia seguir el camí de Twitter amb un pla de subscripció, segons ha revelat el desenvolupador i expert en enginyeria inversa Alessandro Paluzzi. Paluzzi és un filtrador habitual d'informació sobre companyies tecnològiques i ara ha identificat en el codi de la xarxa social tot un seguit de "petites referències" al pla de pagament, que inclouria la insígnia blava — com l'aplicació d'Elon Musk. A banda, la plataforma de Meta (Facebook) té encara pendents els canvis en la política de censurar mugrons femenins.

La xarxa social va iniciar fa un any les proves de les subscripcions, amb tres opcions segons el contingut exclusiu que vulgui oferir el creador als seguidors: vídeos en directe, històries que admeten la interacció amb adhesius o insígnies per identificar els subscriptors en els comentaris del tauler. Tot plegat recorda a la subscripció de Twitter Blue, que ja ofereix la insígnia blava que verifica el perfil d'un usuari — entre altres funcions addicionals que ofereix respecte de l'estàndard.

Twitter Blue arriba a Espanya

Per la seva banda, Twitter Blue ja ha arribat a Espanya — tot i que la plataforma s'ha quedat només amb cinc treballadors, després d'haver acomiadat el 80% de la seva plantilla a l'estat espanyol. La subscripció inclou coses com l'esmentada insígnia blava i funcions addicionals com l'edició de piulades, des de 8 euros al mes. Els usuaris poden escollir entre un pla mensual de 8 euros al mes o un d'anual de 7 euros mensuals, en la versió d'escriptori. Però en la versió mòbil el preu augmenta fins als 12 euros al mes, tot i que hi ha una oferta de llançament per 11 euros. Recordem que el pla de pagament va ser la mesura estrella de Musk al principi i es va veure obligat a fer marxa enrere per eliminar-lo, després d'una allau de perfils falsos amb greus conseqüències. Ara, ha tornat.

Què inclou Twitter Blue? La subscripció dona accés a un seguit de funcions que no estan disponibles en la versió estàndard i gratuïta, com ara l'edició de piulades, la possibilitat de posar NFTs com a imatges de perfil o l'opció de penjar vídeos a una resolució de 1080p. També es redueixen a la meitat els anuncis que es mostren durant la navegació (però no s'eliminen) i es permet publicar clips d'una major durada, així com accés anticipat a funcions que encara estiguin en període de proves. Tot i això, la gran diferència és la verificació del perfil — que fa que les publicacions tinguin prioritat en les mencions, respostes i cerques.