Facebook Instagram, plataformes de Meta Platforms, Inc.​​​, fa anys que tenen una política extremadament restrictiva sobre l'aparició de mugrons femenins a les seves xarxes socials. Tant hi fa el context, ja sigui fent topless a la platja, pintats en un quadre o donant el pit a un nadó, tot el que l'algoritme identifiqui com un mugró femení és censurat. Aquí es presenten diversos problemes. Per una banda, la sexualització constant dels cossos de les dones sigui quin sigui el context. Per altra banda, la definició de mugró femení amb què treballa l'algoritme censura també persones trans i homes. Fa anys que la campanya Free the nipple ('alliberar el mugró' en anglès) exigeix un canvi en aquestes polítiques que podria estar al caure

Segons publica The Guardian, la Junta de Supervisió de Meta ha demanat una revisió de les normes de l'empresa, que persegueixen la publicació dels pits nus de dones, però no d'homes. La decisió de revisar aquesta política va estar motivada per un grup d'acadèmics, polítics i periodistes que assessoren l'empresa sobre les polítiques de moderació de contingut. 

El cas que impulsa Meta 

Des de fa anys, milers de publicacions han estat eliminades sota aquest pretext per la intel·ligència artificial amb què treballen les dues plataformes. Molts usuaris hi apel·len, però una apel·lació en concret ha cridat l'atenció de l'opinió publica estatunidenca darrerament. És el cas d'una parella transgènere i no binària. En les seves publicacions sortien fent topless, però amb els mugrons tapats amb subtítols que descrivien l'assistència sanitària que reben les persones trans i animaven a recaptar fons per a una cirurgia de pit. 

Com tantes altres, aquesta publicació va ser esborrada, i la parella va denunciar els fets i va apel·lar a la decisió de Meta. Segons la companyia, aquests fets els han fet veure que la seva política d'empresa "es basa en una visió binària del gènere i una distinció entre cossos masculí i femení". Així doncs, la Junta ha recomanat que la matriu de Facebook i Instagram "defineixi criteris clars, objectius i respectuosos amb els drets" quan es tracta de moderar la nuesa "per tal que totes les persones siguin tractades d'una manera coherent amb els estàndards internacionals de drets humans".

Un moment complicat per a Meta 

Igual que altres grans companyies de tecnologia, Meta s'ha vist abocada a acomiadar milers de treballadors. El mes de novembre, la companyia va anunciar que n'acomiadaria 11.000, és a dir, el 13% de la plantilla, de 87.000 empleats. Es tracta del primer acomiadament massiu de la història de la companyia. Aquesta decisió està motivada pel col·lapse d'ingressos que ha experimentat l'empresa aquests últims mesos.