L'associació ultracatòlica HazteOir hi torna: farà circular autobusos el pròxim divendres 8 de març, dia que hi ha convocada una vaga feminista en el marc del Dia Internacional de la Dona. Així ho han anunciat aquest dimecres a Sevilla portaveus de l'organització després d'anunciar també que estan preparant una "querella criminal" contra l'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís). 

Els autobusos circularan per Madrid i, segons han augurat, "previsiblement també" per Barcelona. L'organització acusa Ribó de "segrestar" l'autobús després que la policia de València aturés el vehicle i li retirés els adhesius on es podia llegir l'eslògan de la campanya dels ultracatòlics: 'Stop Feminazis', i veure una imatge del dictador Adolf Hitler maquillat. Ribó va al·legar que la campanya incitava "a l'odi".

L'autobús d'HazteOir va arribar a Barcelona el passat dilluns 4 de març, tot i que va circular durant molt poca estona, ja que un grup d'activistes antifeixistes, entre els que hi havia les diputades de la CUP Maria Sirvent i Natàlia Sànchez, van aturar el vehicle i van arrencar-li els adhesius.

Tot i la voluntat d'aquesta associació, si un dels seus autobusos torna a trepitjar territori català, serà automàticament immobilitzat, tal i com va comunicar el passat dilluns el Govern de la Generalitat.