Quines són les notícies a aquesta hora d'aquest dilluns 25 de setembre, festiu a Barcelona? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Refresca la informació amb la selecció de les notícies més destacades d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

Arxivada la denúncia pel gag de la verge del Rocío

El jutge que investigava el gag de la Virgen del Rocío emès per TV3 ha arxivat la denúncia que va presentar Advocats Cristians contra Judit Martin, Jair Domínguez i Toni Soler. El jutge considera que el gag era una sàtira perfectament emparada en la llibertat d’expressió. 

La llei d’amnistia marca la vigília de l’intent de Feijóo

A 24 hores de l’intent d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, la llei d’amnistia és al centre del debat. El PSOE acusa el PP de portar 20 anys amb el discurs d’Espanya es trenca, Jaume Asens, d’En Comú Podem la dona per feta i Societat Civil Catalana s’hi oposa i assegura que suposaria un retorn al 2017.

Greu accident a la cloenda de les festes de Santa Tecla

Una dona es troba en estat molt greu després que aquesta matinada li ha esclatat un dels petards amb què es tancaven les festes de Santa Tecla, a Tarragona. La part final d’una traca, instal·lada a la Rambla, s’ha despenjat i les explosions han afectat part del públic. La dona té cremades per tot el cos, sobretot a la cara. 

Catalunya té l’administració autonòmica més endeutada

Catalunya és la comunitat més endeutada de l’Estat amb més de 84.000 milions d’euros de deute el 2022, és a dir, quasi 11.000 euros per ciutadà. Just per darrera hi ha el País Valencià i en tercer lloc, Andalusia. En el cas de Catalunya, això suposa una tercera part del seu PIB.

Tarda calorosa i nits fresques a l’interior

Continua el temps assolellat, amb temperatures més semblants a les de juliol que a les de finals de setembre. A l’interior i el Pirineu les nits continuaran sent fresques però no fredes. No es preveuen pluges enlloc a curt termini.