La portaveu del PSOE, Pilar Alegría, no ha trigat gens ni mica a reaccionar a l’acte del PP contra l’amnistia d’aquest diumenge. Ha opinat que el partit d’Alberto Núñez Feijóo es comporta l’any 2023 de la mateixa manera que ho feia el 2004, quan tot just José Luis Rodríguez Zapatero entrava a la Moncloa. “Introdueixen les mateixes consignes que fa vint anys”, ha asseverat, a més d’assegurar que mai no s’ha sentit el lema “Espanya es trenca” quan el govern espanyol ha estat capitanejat per un president del PP. "Són els mateixos oradors, tot i que canvien de teloner, i tenen el mateix odi i ganes de dividir", ha dit, i "l'únic que canvia és que falten diversos milers de persones respecte al 2004", ha sentenciat la portaveu socialista.

La també ministra d’Educació ha estat preguntada sobre la qüestió de fons d’aquest acte que va organitzar el PP al bell mig del barri madrileny de Salamanca: l’amnistia. “Crec que cal ser absolutament respectuós amb els terminis”, ha començat dient en referència a haver d’esperar una setmana, un cop fracassi —més que probablement— la investidura d’Alberto Núñez Feijóo com a president del govern espanyol. “Posteriorment parlarem, i el que farem serà donar continuïtat a la política de retrobament”, ha volgut deixar clar Pilar Alegría, en consonància amb les paraules de Pedro Sánchez quan la setmana passada també va ser preguntat sobre l’amnistia.

Així, la portaveu del PSOE ha manifestat en una entrevista a TVE que cal “prendre decisions que afavoreixin el retrobament i la convivència”. Però ha insistit que ara mateix “toc el debat d’investidura de Feijóo i escoltar el seu projecte de govern, que no existeix”. Ha optat per la mateixa estratègia, la d’esquivar la pregunta i acabar disparant contra l’actual líder del PP, quan se li ha preguntat si existeixen ja converses amb Junts per Catalunya. “Cal ser respectuosos amb els temps”, ha assenyalat. De la mateixa manera, s’ha negat a contestar si els socialistes ja tenen un equip negociador configurat.

El debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo

Pilar Alegría només ha volgut aquest dilluns sortir a fer valoracions sobre la manifestació ultra del PP celebrada diumenge. Perquè tampoc no ha donat cap pista sobre com el govern espanyol prepara el debat d’investidura de Feijóo, que començarà aquest dimarts a partir de les 12 del migdia. Sí que ha reconegut que a la Moncloa tenen molt clara l’estratègia, però no ha volgut avançar si el líder del PP haurà de debatre amb Pedro Sánchez o amb el portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats, Patxi López.

Paral·lelament, ha criticat que Feijóo insistís a Felip VI que el proposés com a candidat a la investidura, tenint en compte que un mes després continua tenint els mateixos vots garantits que durant aquella ronda de consultes amb el rei espanyol. “El desconcert del PP el paga la ciutadania”, ha rematat.