La Fiscalia espanyola portarà el cas de l'activista dels CDR Tamara Carrasco al Tribunal Suprem, tot i les reiterades absolucions per part d'altres tribunals. L'Audiència de Barcelona ja va tombar fa uns dies el darrer el recurs de la Fiscalia i el jutjat penal número 25 també ho havia fet anteriorment. Tot i així, el ministeri públic insisteix en acusar Carrasco del delicte d'incitació a desordres públics, pel qual li demanava set mesos de presó.

Segons la seva defensa, que ha lamentat els fets, portar el cas al Suprem "diu molt del concepte que la fiscalia actual té del dret a la protesta i de quina percepció té del Tribunal Suprem". 

La Fiscalia creu que amb els fets provats a la sentència es pot condemnar Carrasco pels articles 559, 557 i 557 bis del Codi Penal, que penalitzen la incitació als desordres públics. 

L'absolució: No es pot acreditar com es va aconseguir l'àudio

La sentència constatava que la Guàrdia Civil no ha pogut acreditar com va obtenir l'àudio, cosa que considera "poc seriós" en investigacions per delictes tan greus com rebel·lió, terrorisme o sedició. A més, no hi ha cap prova que demostri que Carrasco va enviar el missatge de veu als CDR que van provocar talls de carreteres els dies següents. La Guàrdia Civil tampoc ha aportat cap mitjà de comunicació on es reproduís el missatge ni cap prova que terceres persones el difonguessin massivament.

Igualment, la magistrada creu que encara que el missatge s'hagués difós massivament, no suposaria cap delicte d'incitació a desordres públics, ja que l'acusada només explicava el que s'havia relatat en una reunió prèvia i que s'havia decidit. En la sentència s'afirma que Carrasco no va organitzar els talls dels CDR, i tampoc veu acreditat que es provoquessin desordres públics en aquells talls.

Investigada per rebel·lió i terrorisme

Tamara Carrasco va ser detinguda l'abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l'Audiència Nacional per rebel·lió i terrorisme. El novembre del mateix any el magistrat de l'Audiència Nacional Diego de Egea decidia enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics.

Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l'obligació d'estar confinada al seu municipi. Sis mesos més tard, l'Audiència de Barcelona va acordar que fos el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona i no el jutjat d'instrucció número 1 de Gavà qui es fes càrrec de la causa contra Carrasco.

A finals de maig del 2019, després de més d'un any, el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ordenava l'aixecament del confinament de Carrasco.