L'Audiència de Barcelona ha rebutjat el recurs de la Fiscalia i ha confirmat l'absolució de l'activista dels CDR Tamara Carrasco.

El ministeri públic havia recorregut la decisió del jutjat penal número 25 de Barcelona d'absoldre Carrasco del delicte d'incitació a desordres públics, pel qual la Fiscalia li demanava set mesos de presó. Segons la seva defensa, aquesta confirmació de l'Audiència podria ser la darrera decisió del cas.

 

En la resolució, a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, el tribunal reitera que no es pot acreditar que Tamara Carrasco distribuís per WhatsApp el missatge per incitar un delicte d'alteració de l'ordre públic. Tampoc que a través d'aquest àudio s'incités a cometre el delicte, sinó que només es va transmetre informació obtinguda en una reunió. I, finalment, tampoc que els actes de protesta dels dies 26 i 27 de març del 2018 tinguessin res a veure amb aquest missatge.

A més, pel que fa al contingut de l'àudio, indica que es va limitar a transferir informació sobre accions que s'havia decidit fer el 26 i 27 de març, però no demanava col·laboració per portar-les a terme. "Quan s'informa a tercers sobre determinades accions s'obre la via perquè els receptors es puguin plantejar participar en alguna d'elles, però això no suposa que s'estigués influint en els altres perquè executessin aquestes accions", diu la sentència. Sí que ho fa de cara a una futura vaga i per fer accions futures al port de Barcelona, l'aeroport i Mercabarna.

Ara bé, a diferència del que va considerar la magistrada del jutjat penal, l'Audiència sí que creu que els fets del 26 i 27 de març van suposar desordres públics, perquè es van produir "situacions de violència" sobre persones i coses, com ara quan els CDR van llençar oli en vies de circulació, van cremar bales de palla, van tallar vies de tren o van rodejar l'estació de Sants.