Els alumnes podran celebrar el final de curs amb les seves famílies. Després de les queixes rebudes durant les darreres setmanes, el conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha informat en declaracions a TV3 que finalment autoritzarà aquestes celebracions. Així mateix, el departament ha fet arribar un document als centres amb les recomanacions alhora d'organitzar aquests esdeveniments.

Sobre les festes de fi de curs, Educació va recordar fa uns dies als centres educatius que l'entrada de les famílies a l'interior de les escoles i instituts per participar de les festes de final de curs no estava permesa. Les Associacions de Famílies Federades d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) van demanar aquest dijous a Educació que rectifiqués aquest posicionament i finalment així ha estat.

Quines mesures s'hauran de seguir?

No podrà participar en aquests actes cap persona que presenti simptomatologia compatible amb la Covid-19 o que hagi estat contacte estret d'un positiu en els darrers 10 dies. Les celebracions hauran de tenir lloc preferiblement en espais exteriors. En cas que aquesta no sigui una opció, s'haurà de realitzar en un espai interior que garanteixi la renovació continuada de l'aire i es recomana mantenir portes i finestres obertes.

L'aforament no podrà superar les 500 persones en actes celebrats en espais oberts, alumnat inclòs, i s'haurà de garantir un espai de 2,5 metres quadrats per persona. A més, Educació obre la porta que puguin coincidir alumnes de diversos grups. Pel que fa als espais interiors, es recomana que només hi participin infants  o joves de grup de convivència estable. Si només hi participen alumnes, l'aforament màxim serà el que permeti disposar de 2,5 metres quadrats per persona. Si hi participen famílies, l'aforament serà d'un 50% de la sala, fins un màxim de 250 persones, i caldrà deixar una butaca de separació entre els assistents.

A les festes no es permetran els àpats i només es permetrà consumir un refrigeri en espais exteriors. No es podrà posar pica-pica en safates i s'haurà de servir en plats individuals. Entre les persones que participin en el refrigeri s'haurà de mantenir una distància d'1,5 metres. L'entrega de diplomes s'haurà de fer de manera esglaonada i en les fotografies de grup només podran participar els alumnes que formen part del mateix grup bombolla.

 

 

Imatge principal, nens entrant a l'escola / EFE