El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha obert la porta a què els alumnes d’Ensenyança Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat rebin la vacuna contra la Covid-19 als instituts durant el curs vinent. “És possible que vacunem els nostres joves als instituts”, ha assegurat el nou conseller en la seva primera entrevista oferta a mitjans, en concret al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, on s’ha mostrat també favorable a què si les condicions sanitàries ho permeten, el proper curs escolar comenci sense mascareta a les aules.

Gonzàlez Cambray, que ha assegurat que l’escola post-pandèmia serà diferent de l'anterior, ha assenyalat que l’ús de la mascareta a les escoles “dependrà de la immunitat de la comunitat i de com avançarà la vacunació”. Per això ha afegit que “si la situació és segura, nosaltres preferim que a les aules no hi hagi mascaretes".

A més, ha donat per fet que a l’inici del nou curs escolar "pràcticament tot el professorat estarà vacunat" i que el següent pas, d’acord amb les autoritats sanitàries, serà vacunar l’alumnat als mateixos instituts, tal i com es fa habitualment amb les vacunes infantils.

Nou curs 100% presencial

Així mateix, el conseller d’Educació ha assegurat que el nou curs serà “cent per cent presencial i cada dia”, malgrat que es mantindrà la separació en grups bombolla i encara no hi ha una decisió clara pel que fa a l’ús de la mascareta.

A més, Gonzàlez-Cambray ha informat que la previsió de la Conselleria és mantenir “l’ampliació en 8.000 professionals” i pel que fa a la selectivitat, que tindrà lloc a Catalunya entre el 8 i l’11 de juny, s’ha mostrat convençut que “compliran el procediment sanitari aprovat i es duran a terme als instituts amb màxima seguretat”.

Pel que fa al nou model de Batxillerat, el conseller ha assenyalat que "tindrà un nou currículum que ens permetrà que els joves tinguin un aprenentatge més transversal" i que malgrat que en principi continuarà sent de dos cursos, “dins d'aquest nou currículum, ens ho plantegem tot” inclosa la possibilitat d’implementar un tercer curs, amb l’objectiu “d’adaptar millor el currículum a les necessitats de l'alumne".

Finalment, el conseller ha situat entre les seves prioritats "reforçar l'acompanyament emocional dels joves en els centres", el mateix objectiu que va dir tenir el nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva primera entrevista després de la seva investidura.

 

Imatge principal: El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray / ACN