El nou protocol d'Educació ha obligat a introduir una sèrie de canvis en un temps rècord. Aquesta és la sensació del Departament que han volgut aclarir de nou en què consisteix aquest protocol i quines diferències hi ha respecte a l'anterior. "Hem fet un streaming amb les direccions dels centres educatius per clarificar dubtes", ha exposat la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, en una roda de premsa aquest dijous. I és que l'escola no deixa de ser "un reflex de la comunitat i, per tant, també hi ha xifres elevades a l'escola", ha subratllat referint-se als contagis de covid, que tot just aquest dijous han superat les 30.000 noves infeccions.

Així, Educació ha notificat 53.388 confinats. Uns 46.205 són alumnes que estan aïllats per ser positius i 7.183 són professors, docents i personal de la comunitat educativa. "El que volem explicar és que el Departament està fent un esforç ingent perquè hi hagi el mínim impacte en els centres educatius". Gomà ha expressat que en aquests últims quatre dies s'han nomenat més de 4.375 substituts perquè puguin anar als centres i cobrir les baixes. 

Què diu el nou protocol d'Educació

El protocol per als majors de 12 anys és el que té menys canvis. Els immunitzats no fan quarantena i les persones no immunitzades sí que en fan. Tal com ha recordat la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, estem en fase de mitigació II, i, per tant, no es fan proves als contactes estrets. L'objectiu de fer els tests, segons ha destacat, no és descartar contagis, sinó descartar positius asimptomàtics. "El TAR s'ofereix a les farmàcies que participen al programa TAR, actualment hi ha més de 1.600 farmàcies, però se n'incorporen cada vegada més". Asso ha recordat també que les persones que han passat la malaltia en 90 dies no tenen indicació de prova en cap cas. Aquests tests es podran fer de manera gratuïta a les farmàcies.

quadre resum protocol

Captura Educació

El protocol per als menors de 12 anys és el que experimenta més canvis. Aquí se suprimeixen les quarantenes i els tests es faran en un centre d'atenció primària i a la farmàcia. Si es donen més de 5 casos positius en el grup bombolla, els no immunitzats tenen indicació de fer quarantena tanmateix no se'l farà prova. Si el grup és més petit que el grup bombolla, com pot passar en llars d'infants o educació especial, en comptes de 5 nens i nenes, el topall es posa en el 20% de l'alumnat.

resum

Captura Educació

Asso ha recordat que per accedir a aquest test gratuït a les farmàcies cal esperar un cert temps. El test apareix com una recepta a la Meva Salut perquè el puguin recollir a la farmàcia. 

 

Imatge principal: un nen abans d'entrar a l'escola just després del parèntesi de les vacances de Nadal / ACN