Dos quarts de quatre de la tarda. Un grup de 50 persones emprèn el camí cap a Brussel·les. Surten de l'estació de Sants de Barcelona i els queden 1.350 quilòmetres per recórrer en autobús. Cap a les vuit del matí arribaran a la capital belga, on s'uniran als milers de catalans que aquest dijous es manifestaran per exigir l'alliberament dels presos i la fi del 155, i per demanar l'actuació d'Europa davant el procés català

estació Sants bus brussel·les 3   Júlia Farré

Per anar amenitzant el trajecte, i també per escalfar el ànims: crits de 'llibertat presos polítics' i alçament d'estelades.

A més, també s'ha pogut escoltar l'àudio del preisdent Carles Puigdemont enviat des de Brussel·les que anima els catalans que es desplacen cap a Bèlgica i els assegura que el Govern a l'exili els espera "amb els braços oberts". En acabar, un fort aplaudiment i crits de "president".

En espera de 50.000 persones

No són els únics. Des d'aquest dimarts i fins a dimecres al vespre, 250 autocars organitzats per l'ANC i Òmnium han posat rumb a Brussel·les. També ho faran aquest dijous fins a cinc avions. Aquestes, però, només són les xifres de l'ANC, que portarà 13.000 persones a la capital, però es preveu que n'hi hagi moltes més. De fet, es calcula que la capital belga s'ompli amb entre 40.000 i 50.000 persones, que hi arribaran en autobusos organitzats per agències de viatge, cotxes particulars i avions comercials. 

Aquest dimarts a la tarda, i també aquest dimecres, ja s'han format cues quilomètriques a la frontera de la Jonquera de catalans que han decidit marxar a Brussel·les per fer sentir la seva veu. No els han aturat ni la pluja que es preveu per a dijous, ni el fred que acostuma a fer en aquesta època de l'any a la capital europea. Milers de ciutadans estan decidits a desplaçar-se per exigir la fi de la repressió i l'actuació d'Europa. Sota el lema 'Desperta, Europa', els manifestants recorreran alguns dels principals carrers del barri europeu per interpel·lar les institucions i demanar-los que intervinguin en el cas català.