El coronavirus acompanyarà l'inici del curs escolar. Precisament en un dels inicis de curs més estranys dels últims anys hi ha protocols i mesures de seguretat a seguir amb la intenció que l'impacte del virus a les escoles sigui el mínim possible. Ara bé, què passa si un nen o nena es troba malament? El protocol elaborat per Educació i Salut recorda que són les famílies en primera instància les que detecten símptomes compatibles amb el coronavirus. Si es té febre no s'ha d'anar a l'escola. 

Les autoritats recomanen portar l'infant a CAP i comunicar-ho al centre educatiu mentre s'esperen els resultats de la PCR. S'entén que tampoc hauran d'anar a l'escola germans o germanes que convisquin amb la persona que té símptomes. 

Què passa si algú del centre es troba malament al centre?

Els centres han rebut una formació de l'Agència de Salut Pública abans de començar el curs. Si els alumnes o el personal docent es troba malament caldrà aïllar-lo. D'aquesta manera, el centre haurà d'avisar a la família i el CAP.

D'aquesta manera, serà el metge qui haurà de decidir si es pertinent fer una PCR o aïllar el pacient i també fer un seguiment de contactes.

Des de Salut, però, s'insisteix que les classes no es confinaran fins a tenir la confirmació d'un positiu, per tant, mentre s'espera el resultat del PCR no caldrà confinar-la. 

En cas que finalment el test doni positiu, els centres hauran d'informar i caldrà aïllar el personal que hi hagi estat en contacte, siguin alumnes o professors. 

Què passa si dona positiu?

En el cas que un alumne o professor doni positiu es faran proves PCR a tots els alumnes del grup estable de convivència. Per intentar aïllar el màxim possible els contagis, Salut i Educació tenen en marxa un protocol que estableix en quins casos s'hauran de fer quarantenes, aïllar grups i proves PCRTorra va notificar fa unes setmanes que entre el 15 de setembre i el 15 de novembre es faran mig milió de test PCR a centres educatius. "Afegim una mesura excepcional nova, farem 500.000 proves PCR als centres escolars en un període de 2 mesos amb l'objectiu de fer cribratges a tota la societat", ha reiterat posteriorment, en diverses ocasions, la consellera de Salut, Alba Vergés.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat