Ja s'han publicat les notes de la Selectivitat 2024, que es poden consultar aquíEls més de 41.000 estudiants que es van examinar poden començar a fer càlculs, a l'espera que surtin les notes de tall. El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat ha publicat les qualificacions de la Selectivitat, dues setmanes després de les proves. Si ets un dels aspirants a accedir a la universitat, a continuació ElNacional.cat t'explica pas a pas com consultar les notes de la Selectivitat 2024.

📍 Com calcular la nota de la Selectivitat 2024?

🧮 Calculadora Nota de Tall 2024 | Simulador Selectivitat
 

Estava previst que les notes de la selectivitat del 2024 es coneguessin aquest dimecres, 19 de juny, però finalment ja són públiques aquest mateix dimarts, com ja ha passat en anys anteriors. Per consultar els resultats, s'ha d'entrar al Portal d’accés a la universitat. Aquí, s'ha d’introduir l'identificador d’usuari: el DNI, el NIE o el passaport, així com la contrasenya personal. Si l'estudiant no està conforme amb els resultats, aquest podrà demanar una revisió dels exàmens des del mateix dia de la publicació dels resultats fins al 21 de juny.

Com reclamar la nota de la Selectivitat si suspens?

Si no estàs d'acord amb la puntuació obtinguda en una o diverses matèries de la Selectivitat, i consideres que s'han aplicat de manera incorrecta els criteris d'avaluació, pots demanar una revisió o una nova correcció. Aquestes sol·licituds es fan a través del portal d'accés a la universitat en els terminis establerts per la Generalitat. Els sistemes de revisió i de nova correcció són excloents en la mateixa matèria, és a dir, si demanes la verificació d'un examen, no es pot demanar una nova correcció d'aquest. En canvi, sí que es pot sol·licitar la verificació d'una matèria i una nova correcció d'una altra diferent.

Quan surten les notes de tall 2024?

A hores d'ara, no hi ha una data concreta per a la publicació de les qualificacions i les assignacions de plaça per accedir als graus universitaris, però sí que es pot fer una aproximació d'acord amb com ha estat els anys precedents: d’acord amb l’experiència d’altres cursos, previsiblement les notes de tall 2024 sortiran durant la primera meitat de juliol. A l'espera que s'anunciïn de manera oficial, de moment pots començar a fer càlculs de la nota de tall aproximada a través de l'eina de simulació habilitada pel Nacional.cat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!