El repunt de nous casos de coronavirus es manté. Segons ha informat la conselleria de Salut en un comunicat aquest divendres, en les últimes 24 hores s'ha detectat 1.111 nous positius. Ahir la xifra de nous contagiats era de 1.293. D'aquesta manera, doncs, els nous casos es mantenen per segon dia consecutiu per sobre del miler. El total de contagiats a Catalunya ja ha superat la barrera dels 80.000 amb un total de 80.706.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.192 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 51. Per altra banda, 40.361 han rebut una alta hospitalària. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 15.301 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Barcelona i Lleida, focus dels contagis

Del total de casos nous, la meitat es concentren a la ciutat de Barcelona i la província de Lleida: 560 en total; 346 a la capital catalana i 214 a Ponent. Pel que fa a les regions nord i sud de l'àrea metropolitana, aquestes concentren la majoria de la resta de casos nous: 426 en les darreres 24 hores. Així doncs, Barcelona ciutat i les àrees acaparen 772 dels nous infectats. Pel que fa a la comarca del Segrià, des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 3.958 casos positius de coronavirus, dels quals 140 han mort. 

Si ens fixem en l'Hospitalet de Llobregat, on el Govern va instar la població de tres barris a autoconfinar-se, els casos acumulats s'han situat en 3.787. Així doncs, els nous casos notificats en les darreres 24 hores en aquesta ciutat de l'àrea metropolitana han estat 63, la meitat que l'últim dia.

Dues noves morts

Pel que fa als morts, des d'ahir s'han notificat dues noves defuncions, segons han declarat les funeràries. Fins ara, el total de víctimes mortals per la Covid-19 a Catalunya s'ha situat en 12.633. D’aquestes, 6.915 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.114 a una residència i 800 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Les UCIs, estables (per ara)

Aquest repunt de casos ha obligat la Generalitat a haver de recomanar a la població de Barcelona i dotze municipis de l'àrea metropolitana a restringir al màxim la mobilitat. Tanmateix, aquest rebrot no s'està veient traslladat a l'ocupació de les Unitats de Cures Intensives (UCI), que es manté estable.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat