Els ocupants de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera han denunciat el desallotjament imminent amb data oberta que poden sofrir qualsevol dia i a qualsevol hora a partir d'aquest dimecres.

Sota el lema Enderroquem-los, els ocupants han convocat una concentració davant la porta de la casa el dia del desallotjament i una manifestació la mateixa tarda per evitar l'enderrocament de la casa. 

La Casa Buenos Aires està ocupada des de fa un any, mesura que, segons asseguren les persones que protagonitzen l'acció, "és l'única manera d'aturar l'enderrocament". Els Pares Paüls són els propietaris de l'edifici i, segons els veïns, van rebutjar la proposta de construir-hi un espai de cohabitatge per a gent gran. La congregació religiosa, afegeixen, és partidària de vendre l'immoble a la London Private Company, que tindria el projecte de fer-hi l'equipament turístic.

Manifestació contra l'ajuntament

Els veïns de Vallvidrera van voler mostrar el seu descontentament amb l'Ajuntament de Barcelona. Unes 200 persones es van manifestar divendres a la tarda per reclamar la intervenció del consorci perquè catalogui l'edifici i així evitar que el tirin a terra. 

LaBuenosAires Joanna Chich

Roda de premsa a la Casa Buenos Aires divendres passat / Joanna Chich, Casa Buenos Aires

LaBuenosAires Joanna Chich

Manifestació veïnal divendres / Joanna Chich, Casa Buenos Aires

Els concentrats van llegir un manifest davant el Centre Cívic Vallvidrera i més tard van fer una marxa pels principals carrers del barri.