Un grup de veïns ha anunciat que han ocupat la Llar Betània de Vallvidrera, que antigament havia estat un hotel i una residència de gent gran, per evitar que els propietaris de l'edifici, la congregació de la Missió, converteixin l'edifici en un hotel de luxe.

Els ocupants volen que l'edifici es mantingui com a patrimoni històric i afirmen que els agradaria que fos un espai obert a tot el veïnat de Vallvidrera, idea que ja es va plantejar als propietaris fa tres anys per transformar l'espai en un projecte de cohabitatge impulsat per una cooperativa. Els germans paüls van desestimar la proposta ja que volien 4 milions d'euros per posar en marxa el projecte.

Set anys sense cap ús

Els mateixos veïns denuncien que fa set anys que la congregació no fa cap mena d'ús de l'edifici, que no fa sinó degradar-se. Amb la reclamació per transformar l'edifici en un equipament del barri, els veïns també reclamen que s'aturi l'elitització que diuen que s'hi viu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat