Confirmats tres nous brots de coronavirus a Catalunya. El servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre ha confirmat dos brots als municipis de Xerta i Camarles (ambdós de la comarca del Baix Ebre), amb el focus en un claustre de professors de l'Institut del Perelló (també al Baix Ebre).

Segons indica el Departament de Salut, actualment hi ha 4 casos positius per PCR i s’està realitzant el seguiment a 46 contactes. El primer cas que va presentar símptomes va fer-ho el 30 de juny. En aquest moment no hi ha cap cas hospitalitzat. Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre s'insisteix en el compliment de les recomanacions bàsiques per evitar la transmissió de la covid-19.

El Departament de Salut també ha confirmat un altre brot de covid-19 a la ciutat de Tarragona amb cinc casos positius, tots d'una mateixa família, segons ha avançat la Ser i han confirmat a l'ACN fonts de l'executiu català. A banda dels cinc casos positius, el Departament fa seguiment de vint persones més. Fins al moment no hi ha cap hospitalitzat. 

Amb els brots de Xerta i Camarles, ja són tres els que s'han detectat els darrers dies a les Terres de l'Ebre, una regió poc castigada per l'epidèmia. El primer va tenir lloc a Alcanar, i precisament aquest dimecres s'ha sabut que té l'origen a Barcelona. Un estudiant d'Alcanar s'hi va contagiar sense saber-ho, després d'haver estat en contacte amb un company infectat. El dissabte 27 de juny aquest estudiant va participar en un dinar de celebració d'aniversari amb una quinzena d'amics a Alcanar.

Quan tres dies després de la trobada el noi va experimentar els primers símptomes i va comunicar el cas als metges, Salut va estendre les sospites de possible infecció a tots els participants i els contactes pròxims. De moment, però, només s'han confirmat tres casos positius, incloent l'inicial de Barcelona, que va presentar els símptomes inicials el mateix dia 27.

15 brots actius a Lleida

Ara mateix, el focus més greu de brots de coronaviurs a Catalunya se situa a Lleida, on s'han doblat en una setmana i han pujat dels 7 als 15 brots actius. En concret, són en 11 empreses hortofructícoles, 2 residències de gent gran, un altre a l'alberg Jericó i en un edifici del Centre Històric. L'últim brot de la regió l'ha confirmat del Departament de Salut de Lleida aquest migdia, novament en un negoci fruiter.

Des de l'11 de maig hi ha hagut 118 brots a tota Espanya, 67 dels quals estan actius a hores d'ara.