El brot detectat fa una setmana a la presó de Quatre Camins ja afecta un centenar d'interns, segons les darreres dades facilitades pel Departament de Justícia.

El brot concretament ascendeix fins a 102 positius, dels quals 96 s'han detectat al mòdul 4, que és el principal afectat i es troba confinat. A l'inici del brot es va detectar en aquest mòdul 80 positius, però una segona PCR als interns que havien donat negatiu ha elevat la xifra de positius fins a 96. També hi ha dos casos al mòdul semiobert, dos al mòdul 6, un al mòdul 8 i un altre al mòdul 3.

En total, els centres penitenciaris catalans tenen 147 interns i 72 professionals positius. Dels 147 interns, 93 estan ubicats al mòdul 4 de Quatre Camins i n'hi ha quatre més ubicats a la infermeria del mateix centre. A banda, també hi ha 16 interns amb coronavirus a la unitat covid de Puig de les Basses, 11 a Brians 2, 3 al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, 2 a Mas d'Enric, i 2 a Brians 1. A més, hi ha 12 interns positius que romanen al seu domicili confinats amb permís per malaltia i 4 que romanen al domicili en aplicació de l'article 86.4.

 La mascareta FFP2 és obligatòria per accedir al centre penitenciari de Quatre Camins, i es continuen fent proves diagnòstiques, tot i que el 70% dels funcionaris estan vacunats

Lenta tendència a la baixa del coronavirus

Amb les dades a la mà, el Procicat ha decidit reobrir els centres comercials i flexibilitzar, lleugerament, algunes de les mesures que hi ha en vigor actualment per controlar l'expansió del virus. Tot sota l'atenta mirada de les dades que mostren la situació epidemiològica a Catalunya. Els indicadors de la Covid-19 denoten cert estancament, com ja fa dies que diuen les autoritats sanitàries del país, i després d'uns dies on l'Rt pujava, aquest dissabte, baixa molt lleugerament, però també ho fan els ingressos.

Ara bé, la situació als hospitals és l'indicador a tenir en compte per controlar la pressió que pugui rebre el sistema. Així, doncs, els ingressos hospitalaris i el nombre de pacients a l'UCI són dades per veure com evoluciona la pandèmia. Pel que fa als ingressos, baixen respecte als d'ahir. Salut n'ha notificat un total de 1.672 (114 menys). El pic d'ingressos per coronavirus es va assolir el passat 24 de gener amb 3.038. Els pacients d'UCI continuen per sota de la barrera dels 600, i continuen baixant, de 562 a 544, 18 menys. 

Imatge principal: Foto de l'exterior del centre penitenciari de Quatre Camins. - ACN