L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha explicat avui que la setmana passada va trucar personalment al bisbe Xavier Novell per demanar-li una "rectificació o disculpa pública" per les declaracions que havia fet en la glossa dominical on relacionava l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna.

Rodríguez ha expressat que està "a l'espera" de la reacció del bisbe i ha aprofitat per tornar a "rebutjar frontalment" les opinions de Novell. D'altra banda, el batlle ha avançat que aquesta qüestió ha precipitat un debat sobre la relació de l'Ajuntament amb el Bisbat i ha anunciat que per Corpus -18 de juny- es faran paleses les accions que durà a terme el consistori.

Amb tot, Rodríguez no ha avançat quina postura adoptaran, ja que, segons ha dit, la proposta es farà extensiva a la resta de forces municipals en una reunió "imminent".

Escridassat

El bisbe de Solsona va haver de sortir de l'església parroquial de Santa Maria de l'Alba, a Tàrrega, escortat pels Mossos d'Esquadra, la Policia Local i alguns feligresos.

L'escridassada es va convocar ahir al migdia a la plaça Major per rebutjar les seves darreres declaracions, en què relacionava l'orientació sexual amb l'absència de la figura paterna. Convocada pel col·lectiu targarí per l'alliberament LGTBI, De Transcantó, la protesta ha aplegat més d'un centenar de persones i ha coincidit amb les confirmacions que ha oficiat Novell a la parròquia.

El portaveu del col·lectiu, Marc Andreu, ha dit que cal ''reaccionar davant qualsevol agressió homòfoba i LGTBIfòbica'' i ha afegit que no és el primer cop que reben ''ofenses i faltes de respecte per part de Novell'', el qual, assegura, no s'ha disculpat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat