El bisbe de Solsona, Xavier Novell, vol evitar la celebració d'actes laics com concerts i representacions teatrals a temples de la seva diòcesi, i per a això ha fixat uns criteris que ajudin els rectors que vulguin restringir aquests actes extralitúrgics. "Un servidor se n'ha atipat de veure el que no toca a moltes de les nostres esglésies", assegura el bisbe en la glossa dominical del 30 d'abril

Novell recorda que fa anys que es van obrir els temples a concerts de música i a més actes culturals: "Si a l'inici es feien concerts de música religiosa, progressivament s'hi van incorporar composicions profanes i, més puntualment, representacions, festes, xerrades i fins i tot actes sectaris".

Per aclarir la seva proposta, la glossa fa referència al document 'Criteris per a l'ús de les esglésies i capelles per a actes extralitúrgics' del febrer, en el qual fixa quatre situacions en les quals es poden celebrar actes a les esglésies de la seva diòcesi.

"Poden tenir lloc a les esglésies concerts i més actes culturals sempre que el contingut i la finalitat en sigui la pregària, l'evangelització, la caritat i el diàleg de la fe i la cultura", estableix el primer criteri. El segon i el tercer criteris van dirigits a no permetre als temples actes religiosos no cristians i actes interreligiosos, i el quart assenyala que a les esglésies propietat d'entitats civils o cedides en què hi hagi un culte més o menys habitual, es vetaran "actes obertament contraris a la santedat del lloc".

La diòcesi de Solsona està dividida en 174 parròquies de les comarques lleidatanes de l'Urgell, Pla d'Urgell, Segarra, Solsonès, Bages i Berguedà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat