El judici contra els cinc acusats de la suposada violació a una jove madrilenya de 18 anys la matinada del 7 de juliol del 2016 a Pamplona començarà avui dilluns, 13 de novembre, a les 10 hores al Palau de Justícia de la capital navarresa. La vista es desenvoluparà entre el 13 i el 24 de novembre, al llarg de deu sessions matinals que començaran a les 10 hores.

A la primera sessió es tractaran les qüestions prèvies i es procedirà a interrogar els acusats ("La Manada") sobre si reconeixen o no tot o part dels fets. El dia següent declararà la víctima i dos testimonis, mentre que dimecres 15, durant la tercera sessió, ho faran quatre agents de la Policia Municipal de Pamplona i tres de la Policia Foral.

A la quarta sessió del judici, declararan vuit agents de la Policia Municipal de Pamplona i tres testimonis. Això també es donarà durant el transcurs de la jornada següent, quan declararan quatre agents de la Policia Foral, quatre testimonis i un policia municipal de Pamplona. En les sessions del 10 i 21 de novembre, es mostraran les proves pericials, i el dia 22 tindrà lloc l’interrogatori dels cinc acusats.

Finalment, durant les sessions del 23 i 24 de novembre, declararan els testimonis proposats per les defenses, es presentaran els informes finals i es donarà el dret a la última paraula.

Judici a porta tancada per protegir la intimitat de la víctima

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) ha informat que tal com va decretar el tribunal sentenciador, la Secció Segona de l’Audiència de Navarra, el judici es desenvoluparà íntegrament a porta tancada per protegir “el dret fonamental a la intimitat” de la denunciant, així com per salvaguardar a ella i als cinc acusats d’una “indesitjable exposició pública airejant aspectes relatius a la seva intimitat corporal i vida sexual” que pertanyen a l’esfera personal.

Per aquest motiu, ni familiars dels acusats, ni de la denunciant, ni el públic en general, ni els mitjans de comunicació podran accedir a la sala de vistes, segons ha explicat el TSJN.

El fiscal demana 22 anys i 10 mesos per als cinc acusats

El fiscal, en el seu escrit d’acusació, reclama en total 22 anys i 10 mesos de presó per cadascun dels cinc acusats per tres delictes. El delicte continuat d’agressió sexual demana imposar la pena de 18 anys de presó, així com la prohibició d’apropament a menys de 500 metres i la prohibició de comunicació amb la víctima durant 20 anys, a més de 10 anys de llibertat vigilada després de la pena de presó.

Per la seva part, per un delicte contra la intimitat, el fiscal demana una pena de 2 anys i 10 mesos de presó i una multa de 5.409 euros, mentre que pel delicte de robament amb intimidació reclama 2 anys de presó. També demana 100.000 euros d’indemnització al Servei Navarrès de Salut per 1.531,37 euros.