Roger Casanovas, el primer exalumne de l'escola Mireia de Montgat que va denunciar els abusos del professor de religió, portarà el cas davant un jutge. La víctima posarà una denúncia -que encara està per perfilar- per tal de depurar responsabilitats al respecte, malgrat que el presumpte pederasta ja fa alguns anys que és mort.

El denunciant s’assessorarà jurídicament abans de fer efectiva la querella, però té molt clar que casos com el seu han de portar-se als tribunals, sobretot en un moment convuls com l'actual, quan estan sortint a la llum tot un allau de testimonis d'abusos sexuals.

Aquest dijous un altre exalumne de l'escola Mireia de Montgat també ha denunciat haver estat víctima dels abusos del professor de religió. L'incident es va produir un any abans del primer cas, quan el denunciant tenia 16 anys. El mestre M.Y. el va portar a una sala del col·legi i va intentar abusar d'ell arribant a tocar-li els genitals tres vegades.

Els dos casos tenen força similituds pel que fa al modus operandi del professor i, de confirmar-se la seva veracitat, suposarien que no es tracta d'un incident aïllat sinó que el mestre responia al perfil d'un pederasta.

Després de l'esclat dels possibles casos d'abusos, el col·legi afectat ha decidit obrir una investigació interna per esclarir els fets.

La directora del centre, Mariló Vidal, assegura que són "moments difícils per a l'escola", ja que el nom i el prestigi del centre es podrien veure "tacats". Tanmateix, Vidal assegura que "ni la direcció ni les persones que formem part de la comunitat educativa del centre des del 1990 som responsables de cap fet o situació que pogués tenir lloc abans, com és aquest cas, suposadament esdevingut fa 35 anys".