Davant l'increment de contagis de coronavirus el Govern va restringir aquest divendres la mobilitat i va fer una crida als habitants de Barcelona i l'àrea metropolitana que s'abstinguessin de sortir de les seves ciutats. Malgrat aquesta petició dels responsables de l'executiu català, més de 414.000 vehicles han sortit de la capital catalana i la seva àrea, fent cas omís a les recomamacions.

El Servei Català de Trànsit ha informat que entre les tres de la tarda d'ahir i la mateixa hora d'avui dissabte han abandonat la ciutat de Barcelona i la seva àrea d'influència un total de 416.646 vehicles. Aquesta sortida va tenir lloc quan ja s'havien fet públiques les restriccions a la mobilitat i malgrat les reiterades peticions per evitar desplaçar-se a les segones residències. Així el trànsit de sortida només s'ha reduït un 7,8% respecte la mateixa franja horària del cap de setmana passat, quan van sortir 451.751 vehicles. 

Petició

El conseller de Interior, Miquel Buch, en anunciar les recomanacions per reduir la mobilitat a Barcelona i 13 municipis més de la seva àrea, ja va precisar que els Mossos d'Esquadra no impedirien el desplaçament a segones residències ni la sortida per les vacances d'estiu, però alhora feia una crida a la responsabilitat i a reduir al màxim la mobilitat.

De fet, aquest matí s'han registrat retencions i circulació lenta en carreteres d'accés a la Costa Brava. Concretament, entre les deu del matí i el migdia hi ha hagut circulació intensa o amb retencions a l'autopista AP-7 a Maçanet de la Selva i a la C-35 a Llagostera i a la C-65 a Castell- Platja d'Aro.