L'orgasme femení ha estat àmpliament estudiat per la ciència, entre altres factors, per la complexitat per assolir-lo que enfronten algunes dones, almenys d'una manera immediata. És el que es coneix com a anorgàsmia i els estudis calculen que entre el 10 i el 30% de les dones l'han patit en algun moment de les seves vides. No s'ha de confondre amb la impossibilitat d'arribar a l'orgasme per la penetració, perquè el cert és que al voltant del 70% de les dones només són capaços d'aconseguir-ho per norma general a través de l'estimulació del clítoris.

Quan es produeix l'orgasme, la dona experimenta generalment una acceleració del ritme cardíac, de la respiració i la contracció repetida i a intervals de la vagina, l'úter, l'anus i els músculs pelvians. No existeixen receptes fixes per arribar-hi, però sí  pràctiques que poden accelerar-lo. Aquests són alguns consells.

Dona al llitEntre un 10 i un 30% de les dones pateixen anorgàsmia en algun moment de les seves vides

La importància dels preliminars

Una de les claus perquè una dona arribi a l'orgasme és dedicar més temps als preliminars. En l'univers femení, l'excitació mental juga un paper important: com més s'explori aquesta via i més estimulació es produeixi, més fàcilment es pot arribar al clímax. No s'ha de tenir pressa ni buscar l'orgasme com una obligació, sinó com una forma de gaudi addicional que pot començar molt abans d'arribar a la penetració o a l'estimulació del clítoris.

Per a moltes dones, l'excitació mental és tan important com l'excitació física. La disposició de l'habitació, la creació d'una atmosfera sensual o la intimitat emocional poden conduir a millors experiències sexuals i més orgasmes. Les carícies, l'estimulació de les zones erògenes, els petons i les paraules són fonamentals també en aquest moment previ que tant joc pot donar.

Les zones erògenes

Hi ha dos llocs del cos que són fonamentals per a l'orgasme femení. En primer lloc el clítoris, un òrgan que conté una alta concentració de terminacions nervioses i es troba a la part superior de la vulva. Està cobert per una pell semblant a una caputxa que evita que s'estimuli tot l'estona, per la qual cosa és aconsellable estimular la zona perquè es posi erecte i s'aconsegueixi un plaer més important.

En segon lloc, es troba el punt G. És una altra àrea orgàsmica que es troba dins de la vagina i que acull un conjunt de terminacions nervioses a la paret interna superior de la vagina. Per trobar-la, amb els dit es pot lliscar-los suaument dins de la vagina amb el palmell cap a dalt, i després doblegar-lo cap a dalt. Però cal tenir en compte que per a moltes dones és una zona molt sensible i senten molèsties si són pressionades en aquesta zona. Per això, cal provar diferents tècniques.

Orgasme femeníEl punt G i el clítoris són les zones erògenes més decisives per a la dona

Les postures sexuals

Les millors posicions sexuals per a l'orgasme femení són aquelles que permeten la màxima estimulació del clítoris, del punt G o d'ambdós. Per exemple, amb la dona a sobre de l'home, cosa que permet la fricció del clítoris. La penetració per darrere no estimula aquest òrgan, però permet arribar al punt G amb més facilitat. I amb ambdós asseguts cara a cara, es produeix una penetració profunda que pot arribar a ser molt agradable.