La fi de l'estiu acostuma a comportar una tornada a la realitat i també, com no podria ser d'una altra manera, una tornada a l'escola. A l'espera de saber què passa enguany, en alguns països d'Àsia ja han començat a veure com milers d'infants tornaven a les aules. Altres països han optat per tancar les aules. Sigui com sigui, com ho estan afrontant?

La Xina

El brot de la variant delta a la Xina va començar a finals de juliol, segons destaca el The Guardian. Un fet ideal, perquè les escoles estaven tancades. Amb l'augment dels viatges, les infeccions s'han propagat i la situació s'ha acabat convertint en el pitjor brot del país des del 2020. Per mantenir les infeccions a ratlla, la Xina ha dedicat esforços en fer milions de tests i tancaments localitzats. Aquest fet ha comportat que moltes escoles poguessin obrir aquest setembre. A la zona de Nanjing, conflictiva aquests últims dies per la taxa d'infecció, obrirà les escoles en dues setmanes. 

Segons destaca el diari britànic, a les escoles de Pequín on hi ha un risc baix d'infecció, els estudiants i professors han de tenir una prova negativa i un codi verd en una aplicació mòbil per poder tornar a l'escola. Les classes, activitats i campaments d'estiu es van cancel·lar. A Shenzhen, els estudiants tornaran a l'aula però amb controls obligatoris de temperatura, ús de mascareta i distanciament social. 

Japó

El Japó està lluitant contra la cinquena onada d'infeccions impulsada totalment per la variant delta amb un fort augment de casos entre els joves. En l'última onada, els casos en menors de 20 anys han passat d'una mitjana setmanal de 3.500 casos a mitjans de juliol a més de 22.000 un mes després. Les vacunes de Pfizer i Moderna han estat aprovades per a nens de 12 a 15 anys, però la implementació ha estat lenta, com ha estat en adults. 

El mes passat, el Ministeri d'Educació ha emès pautes demanant a les escoles que cancel·lessin classes si es confirmaven múltiples infeccions en un grup. Es faran més proves a les escoles de tot el país i el govern, segons destaca el rotatiu britànic, repartirà 800.000 kits de tests d'antígens per a estudiants i personal de jardins d'infància i escoles a partir d'aquest mes. 

Corea del Sud

Els casos al país també han augmentat, però de moment, Corea del Sud han determinat que els beneficis associats a tenir les escoles obertes són més que els riscos del coronavirus per als nens. El govern del país facilitarà pautes per a les escoles, fins i tot, allà on les taxes d'infecció són més altes. Per tant, la intenció és la de mantenir les escoles obertes. Així, la intenció és tenir els estudiants a les aules a partir del 6 de setembre. De moment, les escoles tenen alguns procediments clars com per exemple, controls de temperatura, ventilació, protocols de desinfecció i distància de seguretat.

Indonèsia

A Indonèsia les coses són una mica diferents. El The Guardian constata que s'està apostant de manera gairebé completa per l'educació a distància, però no a tot arreu. Els casos de coronavirus continuen sent alts, tot i que algunes obriran per rebre els estudiants. A Jakarta, les escoles estan preparades per obrir després de gairebé 18 mesos tancades. Per poder-ho dur a terme, es prendran mesures de seguretat i les escoles només funcionaran al 50% de la seva capacitat. Això implica que, l'altra meitat dels estudiants, seguirà les classes des de casa. 

Els que vagin a classe, però, hauran de portar el seu propi menjar, portar mascaretes en tot moment, i els professors han d'estar vacunats.

Índia

Finalment, l'Índia. El país va quedar fortament tocat per una segona onada del coronavirus. Ara, però, es plantegen obrir les escoles 18 mesos després que les tanquessin. El país va optar per tancar les escoles el març del 2020 i no les han obert. Això vol dir que prop de 250 milions de nens no han anat a l'escola durant tot aquest temps, destaca el mateix rotatiu. Les escoles van implementar l'educació a distància, però milers d'alumnes se n'han quedat al marge per falta de recursos. Algunes escoles van obrir a principis del 2021, però l'arribada de la variant delta les va fer tancar ràpidament. 

 

 

Imatge principal: uns nens jugant al pati de l'escola / ACN