D'aquí a poc més de 15 dies començarà un nou curs escolar. Amb les vacunes sobre la taula, però també amb la presència de la variant delta, hi ha algunes incògnites sobre com organitzar les classes, patis, el menjador i les activitats extraescolars. 

Ara bé, després de conviure durant gairebé dos anys amb la pandèmia, ja ha quedat palès que les normes i protocols poden estar subjectes a variacions en funció de les dades epidemiològiques.

Com serà el curs escolar?

Malgrat tot, el Departament d'Educació ja ha avançat que estudia flexibilitzar les quarantenes a secundària de tots els alumnes d'un grup bombolla quan hi hagi positius si el nombre de vacunats ho permet. A primària, però, de moment la mesura es mantindrà. Així ho han explicat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

La intenció és que enguany hi hagi presencialitat a les aules, però les mascaretes i els grups bombolla seguiran presents. Com a mínim, aquesta normativa estarà present durant el primer trimestre, tenint en compte la situació actual, segons recull també el portal 324.

 

Mesures existents

Amb la variant delta més contagiosa, però amb els professors vacunats i també part dels alumnes, l'objectiu és doncs garantir màxima presencialitat: grups bombolla, mascaretes a partir dels sis anys, no es prendrà la temperatura quan arribin els nens a l'escola, al pati es podran trobar grups bombolla diferents, es mantindran les distàncies a l'aula i continuarà la ventilació ben present a les aules. 

Segons destaca el mateix portal, als menjadors s'assignaran places fixes, es podran fer extraescolars, i els centres hauran de tenir un responsable de covid. 

Crida a vacunar-se

Més de la meitat dels menors de 12 a 15 ja tenen com a mínim una dosi de la vacuna contra el coronavirus. 

porcentaje poblacion vacunada catalunya captura dades covid

Percentatge de població vacunada per franges d'edat a Catalunya / Captura Dades Covid

Tot i això, Salut ha fet una crida perquè es vacunin tan aviat com es pugui. La intenció és començar el nou curs escolar amb tants infants i adolescents vacunats com sigui possible.

Una crida a la qual s'ha sumat també aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un institut de Vilablareix.: "Vull aprofitar de nou per fer una crida als adolescents i joves de tot el país a partir de 12 anys, als alumnes d'institut com aquest, que es vacunin, que aprofitin aquests dies per començar el curs amb la primera dosi administrada. Cal que aprofitem aquesta oportunitat que ens aporten la ciència, la recerca i el sistema sanitari públic d'accedir a aquesta mesura de protecció individual i col·lectiva. Ens ho hem de marcar com a repte".

 

Imatge principal: una mare juga amb el seu fill el primer dia de curs de l'any passat / ACN