El Departament de Cultura del Consell Insular i  alguns ajuntaments menorquins han format un front comú per suspendre les activitats culturals susceptibles de generar aglomeracions, segons informa Última Hora. Aquestes mesures es prenen després de l'augment de contagis arran de la concentració de persones a les festes de Sant Joan. Entre els consistoris que han decidit prendre aquestes mesures preventives es troben Ferreries, Maó, Sant Lluís i Es Castell. 

La situació epidemiològica a l'illa de Menorca està empitjorant progressivament en les darreres setmanes. En els últims cinc dies s'han registrat 366 nous casos, 74 dels quals ahir. La incidència acumulada en 14 dies se situa sobre els 284 casos per cada 100.000 habitants. No tots els indicadors són negatius, més del 40% de la població menorquina ja té la pauta completa de vacunació, segons informa Menorca.info

Ciutadella en alerta 

Després de registrar un augment dels contagis entre els joves posterior a les festes de Sant Joan l'Executiu balear ha decidit iniciar un cribratge massiu entre la població jove. Entre les incidències que motiven aquesta nova mesura s'inclou un brot detectat en un macrobotellon en el port, el qual ha provocat 34 casos

El cribratge es farà amb test d'antígens i començarà el pròxim dilluns, 5 de juliol. Les autoritats sanitàries de l’illa han recomanat als joves que no estan vacunats encara evitar els contactes socials. La recomanació s'ha estès també als familiars d'aquests joves, ja que no estan exemptes de poder contagiar.

L'ombra de la variant Delta

La variant Delta està aixecant molta preocupació a les autoritats de l'illa. Segons les dades acumulades des de fa dues setmanes el 40% dels positius a Menorca són de la variant Delta, una xifra que auguren que augmentarà. Aquesta variant es pot contagiar amb contactes extremadament breus: 15 segons serien suficient perquè una persona contagiï a una altra amb la variant Delta.

Situació crítica a les balears

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, ha advertit que la situació és "crítica" a escala epidemiològica, malgrat que ha evitat parlar de "nova onada de contagis". "En l'actualitat Balears viu una situació crítica a escala epidemiològica o, si més no, tensada, a causa dels diversos brots ocorreguts a Mallorca i a Menorca associats a viatges de fi d'estudis i als botellons amb motiu de Sant Joan", ha explicat.

 

Imatge principal: Diversos ciutadans pel centre de Ciutadella a Sant Joan / Efe