Un tractament ràpid pot ser definitiu a l'hora d'enfrontar-se a una malaltia. Per això és important estar atents a una sèrie de senyals en el nostre organisme que ens poden indicar l'existència d'alguna patologia que encara no ha donat la cara. Aquests són alguns indicadors que pots observar a simple vista.

Genives inflamades

La inflamació de les genives sol ser molt molesta i dolorosa. De vegades, es produeix per una acumulació de placa bacteriana per una incorrecta higiene, però hem d'estar atents per diversos motius. Per exemple, es pot deure a una periodontitis, una malaltia que fa malbé el teixit d'aquesta zona del cos i després afecta l'os que sosté la dent i pot provocar la seva caiguda. També pot ser indici de tenir una malaltia cardiovascular.

Ungles més gruixudes i corbades

Les ungles són unes grans delatores de malalties. Un canvi de color, de forma o de volum és rellevant. En el cas que es tornin més gruixudes o corbades, s'ha d'anar a un metge. Pot ser que sigui per una infecció per fongs o alguna cosa més important, com una patologia cardíaca.

Fractura de canell

Les fractures de canell se solen produir en les primeres etapes de l'osteoporosi. De fet, són un dels signes d'alarma. Si es produeixen amb freqüència o a causa de cops que no haguessin de tenir aquesta gravetat, és aconsellable comptar amb l'opinió d'un especialista. Sobretot en el cas de dones postmenopàusiques.

Canvis d'humor

Les persones grans que tinguin de sobte canvis d'humor constants i presentin una certa agressivitat poden estar desenvolupant la malaltia d'Alzheimer. Si a més se senten confoses, deprimides o ansioses, sobretot quan estan lluny del seu ambient, ens trobem davant dels primers indicis patents de patir aquesta malaltia.

Enrogiment ocular

L'enrogiment continu d'un ull pot ser un indici de patir glaucoma. Segons l'OMS, és la segona causa de ceguesa en persones majors de 40 anys i és molt important detectar-ho aviat perquè pot desenvolupar-se amb rapidesa. Al principi, les persones no s'adonen que la pateixen i quan es presenten més símptomes pot ser massa tard.

Orina de color fosc

És també important estar pendent dels canvis de color a l'orina. En el cas que adquireixi una tonalitat molt fosca, ens pot estar indicant que hi ha un problema al fetge. Si no es prenen mesures, es pot produir insuficiència hepàtica, un trastorn molt greu.

Melasmes

Els melasmes es produeixen a causa de l'augment de melanina a l'epidermis i al derma. Són taques fosques, de color cafè, que es produeixen generalment a les galtes, el front, el nas i el llavi superior. Normalment són causades pel sol o pels canvis hormonals a causa de l'embaràs, per exemple. Però de vegades són símptoma d'un problema de tiroide.