Segon dia consecutiu en què es registra un increment de nous contagis. Malgrat això, la tendència sembla que continua a la baixa. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut d'aquest dimecres, hi hauria un total de 2.124 nous infectats per coronavirus en les últimes 24 hores, davant dels 2.051 d'ahir i els 1.100 de diumenge. La xifra total ja arriba als 322.844. Pel que fa al nombre de morts, es manté la xifra d'ahir i se n'han notificat 68 més les últimes 24 hores. Així, s'han notificat 68 morts —davant de les 68 d'ahir, les 52 de dilluns i les 67 de diumenge— i el nombre total des de l'inici de la pandèmia ja és de 15.268.

El risc de rebrot també registra una baixada i se situa en 390, respecte al 405 d'aquest dimarts. Pel que fa a l'índex de contagi (Rt) la tendència es manté igual que ahir. Diumenge era de 0,80, dilluns de 0,78 i aquest dimarts i dimecres és de 0,76. És a dir, cada 100 persones en contagien 76.

Els ingressos a l'hospital, però, sí que pugen. Aquest dimecres hi ha 2.402 pacients ingressats als hospitals catalans, 83 menys respecte a la xifra d'ahir. Del total de pacients ingressats, 574 estan a l'UCI, 22 menys respecte a les dades de dimarts.

El Govern vol "testar massivament la població"

Per altra banda, el Govern treballa en "una estratègia per testar massivament la població". D'aquesta manera, Budó va comentar dimarts que s'han comprat 8 milions de tests per fer tests massius. "Cal una organització complexa", i ha esmentat que caldrà "anar veient com els prioritzem en funció dels terminis d'entrega".

Un pla que ja va exposar aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, i que consisteix a realitzar tests d'antígens a les farmàcies per detectar el coronavirus. Ara per ara, però, el Govern està treballant amb la xarxa catalana de farmàcies per veure com es pot implementar. 

No és una desescalada

Budó també va posar força èmfasi en el fet que, actualment "no s'està treballant en una fase de desescalada, sinó que s'està treballant per veure com es poden reobrir els serveis que estan tancats a causa de les resolucions vigents".

A partir d'aquí, la consellera ha insistit que s'anirà mirant d'acord amb les dades de quina manera s'ha de dur a terme. Ara bé, ja ha advertit que no passarà tot en una primera fase". 

 

Imatge principal: personal sanitari manipula tests d'antígens / Efe