No només Catalunya i Espanya veuen com la sisena onada està trencant tots els rècords de contagis, i probablement en les properes setmanes també el de la resta d'indicadors epidemiològics com la incidència acumulada. Aquest cas també s'està reproduint arreu, com és el cas del Regne Unit, on en les últimes 24 hores s'han registrat fins a 106.122 nous contagis. Així, se supera la barrera dels 100.000 positius en un dia per primer cop, superant en 13.000 contagis l'anterior rècord de la pandèmia, que es va registrar fa tot just una setmana. 

Arreu del país, hi ha ingressades 8.008 persones amb coronavirus, un 5,26% més que fa set dies, segons les xifres oficials. La situació, però, varia depenent de les ciutats. Per exemple a Londres, on la variant òmicron s'ha estès molt ràpidament, hi ha 2.036 hospitalitzats. Aquests són un 48,4% més que el passat dimecres. Ara per ara, el govern britànic ha descartat imposar noves restriccions abans de Nadal, però està pendent de noves dades per decidir si després de les festes es necessitaran noves mesures. 

Gal·les pren mesures 

Davant aquesta situació, el ministre de Sanitat britànic, Sajid Javid ha afirmat que està recopilant constantment informació sobre la nova variant: "sabem que és significativament més transmissible que la delta, que dues dosis de la vacuna no són suficients mentre que tres sí", ha explicat. En aquest sentit, el ministre apunta que s'està fent una anàlisi per conèixer la seva gravetat i que encara n'espera els resultats. 

Així, mentre a Downing Street es debaten sobre si s'han de posar més restriccions a Anglaterra, a Gal·les s'han limitat les reunions a pubs, cinemes i restaurants a sis persones a partir de dia 26 de desembre. També es recuperarà l'obligatorietat de la distància social de dos metres en establiments públics. Per la seva part, a Escòcia han apostat per prohibir esdeveniments amb més de 500 persones en exteriors, 200 assegudes i 100 dempeus en interiors, a partir de la setmana vinent. 

D'aquesta manera els escocesos hauran de cancel·lar bona part de les celebracions de Cap d'Any i els estadis de futbol deixaran de tenir públic. 

Isabel II, prudent 

La reina Isabel II també veurà afectades les seves festes de Nadal, ja que la covid ha tocat la Família Reial. Concretament, ha estat el seu gendre  Timothy Laurence, marit de la princesa Anna, qui ha donat positiu. La Reina ja havia decidit suspendre el seu tradicional viatge a Sandrigham, on acostuma a passar les festes de Nadal, i romandrà al castell de Windsor per "precaució". Ara, no es podrà reunir amb la seva filla, que guardarà quarantena durant 10 dies, seguint les indicacions del Govern. 

Johnson, en crisi 

Davant la irrupció de la variant òmicron, el govern de Johnsson, que sempre s'havia mostrat contrari a interposar mesures restrictives a la població, s'ha vist obligat a recuperar algunes normes com la mascareta als interiors o el passaport covid per accedir a discoteques. Bona part del partit conservador es va rebel·lar contra el primer ministre, que va acabar aprovant aquestes mesures amb el suport dels laboristes.

Aquesta és l'enèsima crisi de reputació de Johnson en el que portem de 2021, fet que ja el comença a afectar a les enquestes. 

A la imatge principal, una parella passeja amb mascareta pel mercat nadalenc de Trafalgar Square a Londres / Europa Press