Grècia (89%), Taiwan (87%), Irlanda (87%), Corea del Sud, Austràlia o Dinamarca (86%) són alguns dels països que millor han gestionat la crisi del coronavirus segons una enquesta feta per l'empresa alemanya Dalia Research i Alliance of Democracies Foundation. Els més descontents són Brasil, França, Itàlia, els Estats Units i Regne Unit.

Segons els resultats, l'enquesta feta a 53 països i a més de 120.000 persones un dels països més malparats ha estat els Estats Units. De fet només un terç dels enquestats creuen que Donald Trump ha gestionat millor la pandèmia que la Xina. Un 60% dels enquestats constata que la resposta de la Xina va ser o ha estat bona. 

La Xina passa la mà per la cara als EUA

Una de les coses que constata aquesta enquesta, de la que es fa ressò el diari britànic The Guardian, és que només un terç dels europeus creu que Estats Units és una força positiva per a la democràcia global, en comparació a la meitat que diu que ha tingut un impacte negatiu. 

Només hi ha tres països, Taiwan, Corea del Sud i els mateixos EUA que creuen que la resposta de Trump davant del coronavirus ha estat millor que la xinesa. 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat