Catalunya ja ha entrat per complet a la fase 3 i amb això comença també una nova fase, la de represa. I ara serà el Govern qui continuarà regulant durant la pandèmia. Algunes normes continuen i d'altres patiran algunes modificacions. Aquest migdia s'ha presentat el document firmat pel Procicat que recull alguns dels canvis.

Mascareta

L'ús de les mascaretes continua sent obligatori per a les persones majors de sis anys en el transport i espais tancats. També a la via pública si no es pot mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres. Cal recordar que no és obligatori l'ús de mascareta per a aquells que facin esport. 

Mobilitat

Els ciutadans es podran moure, ara sí, lliurement per tot el territori català sense limitacions.

Aforament

Fins el dia 25 de juny, l'aforament en espais tancats serà del 50% i en espais públics del 75%. A partir d'aquest dia, però, no hi haurà limitacions. Ara bé, caldrà que es respecti la distància física de seguretat de 2,5 metres quadrats de superfície. 

 

Distància física i parcs infantils

En espais tancats i a l'aire lliure s'ha de mantenir una distància de seguretat d'1,5 metres. Això vol dir que s'han de garantir els 2,5 metres quadrats de seguretat. Això cal tenir-ho especialment en compte en espais de treball, per exemple. 

Els parcs infantils podran obrir, però caldrà que tots aquells que en facin ús vagin amb mascareta i també caldrà mantenir la distància de seguretat.

Trobades i reunions 

Es podran fer reunions familiars i trobades socials sempre que no generin aglomeracions ni se superi l'aforamament marcat. De fet, en esdeveniments en espais tancats caldrà mantenir la distància de seguretat i els organitzadors hauran d'establir controls d'accés. Hi podran participar un màxim de 1.000 i 2.000 persones si ja tenen un seient assignat.

En cas que aquests esdeveniments siguin a l'aire lliure, caldrà fer un registre d'assistents i podran assistir també un màxim de 2.000 i fins a 3.000 persones amb seient assignat. 

Fires i congressos

Ja es podran fer congressos i fires. Això sí, l'aforament l'hauran de marcar els organitzadors i caldrà que es garanteixi la distància de seguretat i amb un màxim de 1.000 persones o 2.000 si hi ha seients reservats. L'ús de les mascaretes serà obligatori.

Plans sectorials per diferents àmbits

Per altra banda, caldrà elaborar plans sectorials, com s'especifica en el document del Procicat, en relació amb els àmbits d'activitat tals com universitats, centres docents, serveis socials, festes o revetlles, hotels, equipaments d'oci, oci nocturn, establiments comercials de venda minorista, transports i establiments sanitaris. 

 

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram