El risc de rebrot i la velocitat de contagi per coronavirus pugen a Catalunya. La situació epidemiològica segueix sent complicada i la tendència encara es manté alta. Segons les dades que facilita el Departament de Salut, i que ha actualitzat aquest migdia amb modificacions respecte a les de primera hora, el risc de rebrot és de 159,82, gairebé 3 punts més que ahir (156,44​), mentre que aquest dimecres se situava en 154,47, dimarts en 163,43 i dilluns era de 172,35. Cal recordar que dissabte passat va ser de 207,59. Pel que fa a la velocitat de contagi, també puja, del 0,91 d'ahir al 0,92 d'avui.

On hi ha un canvi de tendència és en els nous contagis. Si aquest dijous, Salut va notificar 1.605 nous casos, avui la xifra és de 1.964. Aquest dimecres baixava fins als 213 —dimarts eren 1.910, dilluns 679 i diumenge 280— i ja són 167.376​ les persones que s'han contagiat des de l'inici de la pandèmia. En les últimes 24 hores s'han registrat 17 morts (9 menys que ahir) i la xifra total puja fins als 13.385 des del març. 

Pel que fa al nombre d'hospitalitzacions, aquest divendres se n'han notificat 786 (14 menys que ahir) i hi ha 157 ingressats a l'UCI (9 més respecte a les dades de dimecres). 

Adquisició de tests d'antígens

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha indicat aquest dijous que Catalunya ha adquirit un milió de tests d'antígens que, a banda de detectar si una persona té la Covid-19, també determinen si ha desenvolupat anticossos i, per tant, si ha tingut la malaltia prèviament. De moment, ha especificat que han adquirit 500.000 tests d'antígens i que estan en espera que l'Institut de Salut Pública els indiqui on els han de transportar, mentre que l'altra meitat arribarà en els pròxims dies.

En la roda de premsa, que també ha servit per fer un balanç sobre la situació epidemiològica, Argimon ha valorat que Catalunya es troba en una "estabilitat tensa". Aquesta setmana s'ha registrat un descens dels casos, però ha alertat que si apareixen nous brots i no es controlen correctament es pot passar a una situació de gestió complicada en poc temps.

Campanya de la grip

Arran de la pandèmia del coronavirus i per evitar la saturació dels Centres d'Atenció Primària (CAP), la campanya de la grip tindrà lloc fora de les instal·lacions de l'assistència primària"Sempre que es pugui, ho traurem dels CAP", ha reafirmat Argimon. En aquest sentit, ha especificat que els centres de vacunació de la grip es localitzaran en llocs propers als CAP i l'antídot l'administrarà el mateix personal de l'atenció primària. L'objectiu d'aquesta mesura, ha indicat, és evitar "aglomeracions en l'atenció primària". Així, un altre repte que ha assenyalat de la campanya de la grip és incrementar el nombre de sanitaris que es vacunen, que, actualment, és del 35%. "El nostre objectiu és doblar-lo", ha assenyalat el secretari de Salut Pública, que hi ha afegit: "És una fita agosarada, però veurem si amb la sensibilització de la Covid-19 ho aconseguim".