Els iogurts són una font de calci. Ara, els pares i mares estan preocupats per si els nens i nenes prenen prou quantitat de iogurt al menú de l'escola. D'aquesta manera, un 53,7%, dels pares enquestats voldrien que aquestes quantitats que mengen fossin més. 

Aquesta és una de les conclusions de l'Estudio sobre valores, creencias y hábitos del consumo de yogurt por el público infantil en España, elaborat per l'Asociación Española de Fabricantes del Yogur y Postres Lácteos Frescos (AEFY), que ofereix un diagnòstic dels hàbits de consum d'aquest làctic en el context dels hàbits d'alimentació infantil entre nens i nenes de 3 a 14 anys.

La investigació també destaca l'escassa presència del iogurt en centres escolars, ja que només un terç dels menors, un 32,8%, el pren, malgrat la importància que els pares li puguin donar. 

L'esmorzar, part important

El mateix estudi destaca la importància de l'esmorzar. El 88% dels enquestats assegura que els seus fills esmorzen abans d'anar a l'escola. Només un 3% assegura no fer-ho mai. Malgrat tot, la majoria de pares considera que el iogurt formaria part d'un esmorzar equilibrat per als seus fills i que seria un aliment nutricionalment complet i que agrada molt als més petits. A més, destaquen que és fàcil barrejar-lo amb fruita o cereals per complementar. Tot i això, només 1 de cada 10 nens pren un làctic per esmorzar. 

Les dosis de làctics recomanades

Segons la Federació Espanyola de Nutrició (FEN), la dosi de làctics recomanada per als més petits és d'entre 2 i 4 al dia, garantint així la ingesta dels nutrients necessaris per al seu correcte creixement i desenvolupament. El iogurt és un dels làctics més acceptats pels petits. Una conclusió que també s'extreu de l'informe en considerar que els pares i mares que és un aliment pràctic. A més, la barreja de fruites i cereals fa que es puguin crear àpats complets. Així, es consumeixen aliments que en un principi és més difícil que nens i nenes en mengin.

Els nens no mengen prou iogurt a l'escola

Gairebé el 42% dels nens pren iogurt a casa entre tres i cinc dies a la setmana, sent la recomanació de prendre un iogurt al dia. No obstant això, quan s'analitza la presència d'aquest aliment en l'esmorzar només el 16,5% dels nens i nenes ho prenen per aquest àpat. Tres de cada deu nens en prenen cada dia i un 23,1% el consumeix  menys de tres vegades a la setmana. 

El contrast, però, el trobem a l'escola. Al 32,8% dels alumnes no se'ls ofereix aquesta opció. El 70,7% dels nens menors de 3 iogurts a la setmana a l'escola. Segons l'estudi, la dada augmenta en centres públics, on el percentatge de tres iogurts a la setmana es dona en un 76,6% dels casos.

Com s'ha fet l'estudi

L'estudi s'ha fet a partir d'una enquesta online a més de mil pares i amb fills d'entre 3 i 14 anys. S'han fet entre el 2 i 13 d'agost del 2021, i conté un error mostral del 3,1% per a un nivell de confiança del 95%.

 

 

Imatge principal: un home prepara uns menús / Unsplash